2015-11-19 10:41:37
Φωτογραφία για ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Chatzigiannis Michail

Τέσσερα συνηθισμένα λάθη στην αποστολή ειδών για τους πρόσφυγες απ' ευθείας στα σημεία υποδοχής: 

Λαθος Νο 1: Στέλνουμε είδη σε προορισμούς όπου ουδέποτε τα ζήτησαν. 

- Για να το αποφύγουμε (ακόμα και αν πρόκειται μόνον ένα κουτί) επικοινωνούμε απ' ευθείας με τους παραλήπτες. Πολλές από τις λίστες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα είναι παλιές και περιέχουν είδη π.χ. πάνες για την Λέσβο, όταν στο σημείο παραλαβής οι αποθήκες είναι γεμάτες με πάνες ως το ταβάνι. 

Λάθος Νο 2 Αν δούμε αναφορά σε ρούχα σε μια ανακοίνωση στέλνουμε όλα τα περισσευούμενα ρούχα από τις ντουλάπες μας και ...καθαρίσαμε! 

- (α) Όλα τα ρούχα δεν είναι κατάλληλα για τους πρόσφυγες: Μόνον άνετα ρούχα και παπούτσια, κατάλληλα για περπάτημα και ανθεκτικά στην ταλαιπωρία (β) Όλα τα ρούχα δεν είναι χειμωνιάτικα, ζεστά και στοιχειωδώς αδιάβροχα. Κρατήστε τα βαμαβακερά και τα άλλα καλοκαιρινά για να στείλετε κάποια από αυτά σιγά σιγά την άνοιξη (γ) Στα περισσότερα σημεία υπάρχει υπερεπάρκεια σε παιδικά. Χαρίστε παιδικά ΜΟΝΟΝ εάν υπάρχει*ρητή αναφορά σε πρόσφατη λίστα* των κατα τόπους οργανωτών (ή προφορική διαβεβαίωση από τους τελικούς παραλήπτες πως συλλέγουν ακόμα παιδικά ρούχα.) 


Λάθος Νο 3 Ανακατεύουμε σε μια κούτα οπως να'ναι φασόλια, σαμπουάν και πουλόβερ. 

(Δεν χρειάζεται ελπίζουμε να εξηγήσουμε γιατί αυτό μπορεί να τρελλάνει τους κατά τόπους εθελοντές! (-: ) 

Λάθος Νο 4 Εισβάλλουμε στο κοντινότερο γραφείο της Γενικής Ταχυδρομικής και απαιτούμε να στείλουν τα 55 ή περισσότερα δέματά μας όχι μόνον δωρεάν αλλά και "εδώ και τώρα." 

- Παράκληση που δημοσιεύουμε σχεδόν καθημερινά: Για περισσότερα από 2-3 κουτιά με είδη να γίνεται εκ των προτέρων συνεννόηση με το γραφείο της Γενικής Ταχυδρομικής της περιοχής σας. Οι δωρεάν αποστολές ειδών για τους πρόσφυγες δεν θα πρέπει να εμποδίζουν την κανονική λειτουργία της Γενικής Ταχυδρομικής! 
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ