2015-11-19 22:50:06
Φωτογραφία για Leonardo DiCaprio: Επενδύει σε τελευταίας τεχνολογίας «ματωμένα διαμάντια»
Γνωστός για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Leonardo DiCaprio, αποφάσισε... πρόσφατα να επενδύσει σε μια startup που ασχολείται με τα διαμάντια και να την ενισχύσει στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το ύψος της χρηματοδότησης.

Ο Leonardo DiCaprio, προσέγγισε την Diamond Foundry επειδή ανησύχησε για ορισμένα δεοντολογικά ζητήματα που σχετίζονται με την συμβατική εξόρυξη διαμαντιών, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Η Diamond Foundry θα αγοράσει ηλιακές μονάδες ισχύος για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στο μηδέν, για να συμβάλει στη στήριξη του ισχυρισμού της ότι θα προσφέρει μια «βιώσιμη» εναλλακτική λύση για την εξόρυξη διαμαντιών.

Τα διαμάντια είναι μία από τις πολλές μορφές που μπορεί να λάβει άνθρακα. Οι ερευνητές της Diamond Foundry πέρασαν χρόνια αναπτύσσοντας μια νέα τεχνική κατασκευής που βασίζεται σε μια πηγή πλάσματος με ένα νέο «σχήμα» που είναι 10 φορές πιο ισχυρό από ό, τι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από τους κατασκευαστές των συνθετικών διαμαντιών.


Μόλις πριν από μία δεκαετία, η Silicon Valley έτρεφε μεγάλες ελπίδες στο να γίνει ένα ζωντανό κέντρο κατασκευής ηλιακών συλλεκτών. Αλλά ο ανταγωνισμός των τιμών από το εξωτερικό και κυρίως από την Κίνα, διέψευσαν γρήγορα εκείνα τα όνειρα.

Έτσι οι ιδρυτές της Nanosolar, μιας μεγάλης startup που αύξησε τη χρηματοδότηση κατά περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια στα πρώτα έξι χρόνια της, άρχισε να διερευνά τρόπους για να εφαρμόσει την τεχνογνωσία της σε νέες τεχνολογίες.

Τα πρώτα συνθετικά διαμάντια εμφανίστηκαν στις αρχές του 1950 και η εμπορευματοποίηση της παραγωγής διαμαντιών έχει αυξηθεί σε σημείο που, τουλάχιστον 10 εταιρείες παράγουν πλέον είτε εμπορικά είτε βιομηχανικά διαμάντια.

Όμως, η νέα εταιρεία, Diamond Foundry, ισχυρίζεται ότι έχει κάνει ανακαλύψεις που θα καταστήσουν δυνατή την παραγωγή υψηλής ποιότητας διαμαντιών πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από άποψη κόστους από ό, τι με τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

Η Diamond Foundry, με έδρα το San Carlos της Καλιφόρνια, έχει μια αξιοσημείωτη λίστα με χρηματοδότες, συμπεριλαμβανομένων του ιδρυτή του Zynga, Mark Pincus, του Evan Williams, ιδρυτή του Twitter, του Andrea Bechtolsheim, ενός εκ των ιδρυτών της Sun Microsystems και επενδυτή της Google και του Andrew McCollum επενδυτή του Facebook.

Ο Αμερικανός ηθοποιός είναι επίσης χρηματοδότης σε μια startup που ασχολείται με τα σκουπίδια, την Rubicon Global και ακόμα συγκαταλέγεται στην λίστα με τους πιο σημαντικούς συλλέκτες τέχνης παγκοσμίως. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ