2015-11-20 06:46:06
Φωτογραφία για Με δεκαεννέα φακέλους έφυγε από την Καλαμάτα ο Τέρενς Κουίκ
Με δεκαεννέα φακέλους, με αντίστοιχα θέματα που ζητούν λύσεις, έφυγε από την Καλαμάτα ο... Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μετά τη γόνιμη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα.

Ανάμεσα σε αυτά η χρήση της δυτικής παραλίας Καλαμάτας, η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων, εκκρεμότητες συντήρησης σχολικών συγκροτημάτων και της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, ένταξη του φεστιβάλ χορού στο ΕΣΠΑ, χρηματοδότηση πρώην καρδιολογικής κλινικής για κατασκευή κέντρου υγείας και πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας, παραχώρηση οικοπέδου στη Μεγάλου Αλεξάνδρου για κατασκευή παιδικού σταθμού, χρηματοδότηση για τη διαχείριση απορριμμάτων κλπ.

«Κάθε φορά που συναντώμαι με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, έρχεται στη συζήτηση που κάνουμε εξαιρετικά οργανωμένος και με πολύ στοχευμένα θέματα για επίλυση, όπως έκανε και σήμερα. Φεύγω με δεκαεννέα φακέλους, με ισάριθμα θέματα, τα οποία θα προωθήσω με εισηγητικά μου σημειώματα στα αντίστοιχα Υπουργεία, ώστε να συστηματοποιηθεί η διαδικασία επίλυσής τους.


Η σημερινή συνάντηση με τον φίλο μου Παναγιώτη ήταν σε εξαιρετικό κλίμα και όπως του είπα χαριτολογώντας, τελικά περισσότερες φορές μιλάμε οι δύο μας παρά εμείς με τις οικογένειες μας!», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ στα τοπικά ΜΜΕ πριν φύγει από το Δημαρχείο. Και πρόσθεσε:

«Στη συνάντηση που είχα προηγουμένως με την Αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, μου προτάχθηκε το θέμα του αεροδρομίου Καλαμάτας, το οποίο σύντομα θα αποκτήσει απευθείας αεροπορική γραμμή με Λονδίνο. Το ζήτημα της στάθμευσης των αεροπλάνων, αλλά και της αναβάθμισης του Πύργου Ελέγχου γιατί αυτά είναι τα βασικά προβλήματα, θα τα προωθήσω στον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη με κοινοποίηση στον Διοικητή της ΥΠΑ.

Με την κυρία Αντιπεριφερειάρχη είχαμε και μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και για το θέμα του πρωτογενούς αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα νομού Μεσσηνίας. Με τα όσα με ενημέρωσε είναι σαφές ότι η αγροτική παραγωγική δραστηριότητα στην περιοχή Τριφυλίας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Χθες το βράδυ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ Χρυσόστομο με τον οποίο συζήτησαν ένα εύρος θεμάτων που αφορούν της δράσεις της Εκκλησίας και εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Μητρόπολη της Μεσσηνίας επί ένα μήνα, να συγκεντρώσει τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στις έξι Μητροπόλεις των πέντε νησιών του Αιγαίου που δέχονται τις εισροές προσφύγων και μεταναστών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ