2015-11-20 10:17:08
Φωτογραφία για Επεισοδιακή συνεδρίαση στην Βουλή της Γαλλίας
Επεισοδιακή συνεδρίαση σημειώθηκε στη Βουλή της Γαλλίας λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να υιοθετήσει χωρίς να διεξαχθεί ψηφοφορία σημαντικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Σε μία τεταμένη συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επισημοποίησε ενώπιον της Κάτω Βουλής την πρόθεσή του, να προσφύγει στο άρθρο 49.3 του Συντάγματος, το οποίο επιτρέπει να εγκριθεί και να υιοθετηθεί από το υπουργικό συμβούλιο το εν λόγω νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την διεύρυνση της δυνατότητας απασχόλησης τις Κυριακές και την χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων.

«Πρέπει να προχωρήσουμε έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των Γάλλων. Είναι επιτακτικό. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μου για μεταρρυθμίσεις παραμένει ακέραιη» τόνισε ο ίδιος, ενώ υπερασπίστηκε μία «επιλογή αποτελεσματικότητας».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι βουλευτές της δεξιάς αντιπολίτευσης και της κομμουνιστικής αριστεράς αποχώρησαν από την αίθουσα.


Ο επικεφαλής της πτέρυγας των κομμουνιστών, Αντρέ Σασέν κατηγόρησε τον Βαλς ότι «καταπατά τη δημοκρατία σε αυτήν την χώρα».

Ίδιο το κλίμα και στους πρώην συμμάχους της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, τους Οικολόγους Πράσινους, που αποχώρησαν από τον κυβερνητικό συνασπισμό μετά το διορισμό του Μανουέλ Βαλς στον πρωθυπουργικό θώκο την Άνοιξη του 2014. Οι εκπρόσωποι του κόμματος κατήγγειλαν μία «άρνηση της δημοκρατίας» και έναν «εκβιασμό».

Στις τάξεις των βουλευτών του σοσιαλιστικού κόμματος, ο επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας Κριστιάν Παούλ έκανε λόγο για μία «συλλογική αποτυχία και ένα πολιτικό σφάλμα».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ