2015-11-21 11:39:07
Φωτογραφία για Νεαρός κάθεται στο σκαμνί με δικογραφία 7.000 σελίδων!
"Έσπρωχνε" κοκαΐνη σε νυχτερινά "στέκια" του Ηρακλείου και παράλληλα δάνειζε χρήματα με το αζημίωτο! Ο λόγος για 24χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος τη Δευτέρα θα καθίσει στο "σκαμνί" του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Ο 24χρονος άνδρας, που στα 18 του χρόνια είχε συλληφθεί από τις αρχές και είχε "γλιτώσει" λόγω του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας που του είχε αναγνωριστεί, εξελίχθηκε ραγδαία αναπτύσσοντας "δραστηριότητα" τόσο στη διακίνηση ναρκωτικών όσο και στην τοκογλυφία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", ο άνδρας έφθασε στο σημείο μέσα σε δύο-τρία χρόνια να «διαφεντεύει» μεγάλο μέρος της πίτας στην διακίνηση των ναρκωτικών, να απειλεί και να εκβιάζει δανειζόμενους που έπεσαν στην ανάγκη του, «επενδύοντας» παράλληλα τον «μαύρο» τζίρο στην αγορά αυτοκινήτων και στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Όπως περιγράφουν αστυνομικές πηγές, σε λιγότερο από ένα μήνα άτομο που είχε δανειστεί 3000 ευρώ «κλήθηκε» να επιστρέψει το ποσό των 4.500 ευρώ, ενώ η απαίτηση έφθασε στο τέλος στις 9000 ευρώ
. Αστυνομικοί αναφέρουν ότι όσοι δεν ήταν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, απειλούνταν ευθέως από τον κατηγορούμενο. «Θα σου σπάσω τα πόδια. Κάνε το καράβι σου. Θα σου πάρω το αυτοκίνητο. Θα μπω στο μαγαζί που δουλεύεις και θα τα διαλύσω όλα» είναι μερικές από τις εκφράσεις που τοποθετούν στο στόμα του.

Τη Δευτέρα η δίκη

Για την ΕΛ.ΑΣ. ο 24χρονος αποτελεί τον αρχηγό της μίας από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξάρθρωσαν στην διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης το καλοκαίρι του 2014. Στην δεύτερη εγκληματική οργάνωση που επίσης είχε δραστηριότητα στην εμπορία ναρκωτικών ως αρχηγός φέρεται 29χρονος Ηρακλειώτης. Πρόκειται για μία ενιαία δικογραφία που αριθμεί περίπου 7000 σελίδες με δεκάδες κατηγορουμένους. Από αυτούς δέκα αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές διώξεις ως μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες αν και είχαν κοινό παρανομαστή την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, εντούτοις δεν έδειχναν να έχουν αντιπαλότητες. Η υπόθεση θα δικαστεί την Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με τους συνηγόρους υπεράσπισης των βασικών κατηγορουμένων να αμφισβητούν για πολλοστή φορά τις «παγιδευμένες» συνομιλίες της ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζοντας ότι το περιεχόμενο και η ερμηνεία τους δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ