2015-11-22 17:03:09
Φωτογραφία για Μικρό όφελος από τη ρωσική παρέμβαση, λένε οι IHS Jane’s
Μηδαμινά είναι τα εδαφικά κέρδη του Συριακού Στρατού μετά την υπέρ του επέμβαση της Ρωσίας και ανάγονται σε μόλις 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα, υποστηρίζει σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο γενικά έγκυρος οργανισμός αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s, με το δημοσίευμα να το υπογράφει ο αναλυτής Κολούμπ Στρακ.

Οι συριακές δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ κέρδισε 240 τ.χ. έναντι της σουνιτικής αντιπολίτευσης, αλλά έχασε 120 τ.χ. από το Ισλαμικό Κράτος, στο διάστημα 29 Σεπτεμβρίου – 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το IHS Conflict Monitor.

Οι συριακές δυνάμεις επέτυχαν σημαντική πρόοδο νότια του Χαλεπίου και κατάφεραν να άρουν την πολιορκία από το ΙΚ της βάσης του Ρασίν αλ Αμπούντ. Ωστόσο, υπέστη ήττες από την αντιπολίτευση στη Χάμα, ενώ το ΙΚ απειλεί τον ζωτικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Μ5 που ενώνει τη Δαμασκό με τη Χομς.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του IHS, το συριακό καθεστώς έχανε συνεχώς έδαφος από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης.


Η αντιστροφή του κλίματος που καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2015 είναι αποτέλεσμα της ρωσικής επέμβασης. Όμως τον Νοέμβριο και πάλι το καθεστώς ήταν ηττημένο.

Στις 17 Νοεμβρίου η ρωσική τηλεόραση παρουσίασε έναν χάρτη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο υπουργείο Άμυνας απεικόνιζε θέσεις ρωσικής πυροβολαρχίας κοντά στην πόλη Σαντάτ, περίπου 50 χλμ. νοτιοανατολικά της Χομς.

Η Σαντάτ είναι η τελευταία πόλη που ελέγχει το καθεστώς στην επαρχία της Χομς, όπου το ΙΚ έχει κερδίσει πολύ έδαφος, τις τελευταίες εβδομάδες, επί του ζωτικής σημασίας αυτοκινητόδρομου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ