2015-11-22 21:52:08
Φωτογραφία για Στοιχεία σοκ! Πόσοι ασφαλείς είμαστε μέσα σε ένα αεροπλάνο;
​Η αποκάλυψη ότι τρομοκράτες κατάφεραν να ρίξουν το ρωσικό αεροσκάφος στο όρος Σινά, τοποθετώντας εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα κουτάκι αναψυκτικού, «γεννά» μεγάλα ερωτήματα για το πόσο αποτελεσματικά είναι τελικά τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Επιβάτες και αποσκευές σκανάρονται…. Τι γίνεται όμως με τα ποτά και τα φαγητά που σερβίρονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων; Γίνονται έλεγχοι στους υπαλλήλους τροφοδοσίας και στα φορτηγά που μεταφέρουν το catering στο αεροσκάφος;

Η παραδοχή της Γενικής Διευθύντριας Παγκόσμιας Ένωσης Αεροδρομίων, Α.Γκίτενς απλά σοκάρει «Δεν... ελέγχουμε για εκρηκτικά κάθε όχημα, κάθε φορά. Ελέγχουμε τους εργαζόμενους. Αλλά και πάλι, αν ήταν μέσα σε ένα κουτάκι αναψυκτικού (σσ η βόμβα), πιθανότατα δεν θα το είχαμε ελέγξει» παραδέχτηκε η κα Γκίτενς.

Σύμφωνα με ρωσική εφημερίδα, το κουτάκι του αναψυκτικού, ο πυροκροτητής και ο διακόπτης είχαν τοποθετηθεί κάτω από το... κάθισμα επιβάτη δίπλα στο παράθυρο. Οι τζιχαντιστές ενεργοποίησαν την βόμβα, το πλαίσιο γύρω από το παράθυρο καταστράφηκε και αυτόματα δημιουργήθηκε αποσυμπίεση στην καμπίνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη του αεροσκάφους. Στη συνέχεια η ουρά αποκολλήθηκε και το αεροσκάφος έκανε ελεύθερη πτώση μέχρι που συνετρίβη στο έδαφος.


«Με αυτό θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ερευνών στις διαδικασίες ελέγχου σε αντικείμενα που δείχνουν... αθώα, αλλά μπορεί να έχουν εκρηκτικά» τόνισε η  κα Α.Γκίτενς.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν κάποιος επιβάτης πυροδότησε το μηχανισμό από την καμπίνα  ή αν πυροδοτήθηκε από απόσταση με timer ή μετρητή πίεσης, που θα μπορούσε να κρυφτεί και σε άλλα "αθώα" αντικείμενα που μπαίνουν μέσα στο αεροπλάνο για την εξυπηρέτηση των επιβατών, όπως εφημερίδες, κουβέρτες ή μαξιλάρια!!!

Το θέμα απασχόλησε και το τρίτο συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ