2015-11-23 06:04:08
Φωτογραφία για Έκαναν τους γιατρούς και  τους δικηγόρους και έκλεβαν ηλικιωμένους
Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, οδήγησε η κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, 29 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και των υπολοίπων συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης τετελεσμένης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, άλλοτε προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.


Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, οι προαναφερόμενοι δράστες, εξαπάτησαν χθες, 74χρονη γυναίκα, στην περιοχή του Ευόσμου, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν έτερο άτομο, προκειμένου να παραλάβει από την ηλικιωμένη το προαναφερθέν ποσό και να το μεταφέρει στην περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, πλην όμως εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τη στιγμή που παρέλαβαν τα χρήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ