2015-11-23 08:29:06
Φωτογραφία για Η αντιτρομοκρατική της Γαλλίας αναζητά στοιχεία για αυτόν τον Τζιχαντιστή στην Ελλάδα [video]
Οι γαλλικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία νεκρού καμικάζι που συμμετείχε στην αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Σταντ ντε Φρανς, στις 13 Νοεμβρίου και είχε καταγραφεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου.

Η γαλλική αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έκκληση για μαρτυρίες, συνοδευόμενη από φωτογραφία, για την ταυτοποίηση "ενός τρίτου δράστη μίας από τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στις 13 Νοεμβρίου στο Σταντ ντε Φρανς.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ο καμικάζι αυτός, ο οποίος ανατινάχθηκε κοντά στην πύλη H του σταδίου, είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο, ταυτόχρονα με έναν άλλο καμικάζι, η φωτογραφία του οποίου έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από την γαλλική αστυνομία, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί η ταυτότητά του, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μόνο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς έχει αναγνωρισθεί: πρόκειται για τον Μπιλάλ Χάντφι, έναν Γάλλο 20 ετών, που κατοικούσε στο Βέλγιο.


Σύμφωνα με πηγή των ερευνών, κατά την καταγραφή του στην Ελλάδα μεταξύ των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών, ο άνδρας τον οποίο αφορά η νέα έκκληση της γαλλικής αστυνομίας, είχε παρουσιαθεί με συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ-Μαχμόντ.

Αυτός και ο άλλος καμικάζι, ο οποίος ανατινάχθηκε στην πύλη D κατά τη διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, στη συνέχεια πήραν μαζί το πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου. Ακολουθώντας τον δρόμο των προσφύγων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής αστυνομίας, πήραν τον δρόμο της Σερβίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εικόνες που παραπέμπουν περισσότερο σε εμπόλεμη ζώνη. Κάτι τέτοιο όμως είναι και το Παρίσι μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου: μια πόλη σε πόλεμο με τους τρομοκράτες και το φόβο. Οι εικόνες μέσα από το διαμέρισμα στο Saint-Denis όπου κρύβονταν ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων Αμπντλελχαμίντ Αμπαούντ κι άλλοι συνεργοί του προκαλούν σοκ.

Σοκ γιατί είναι η πρώτη φορά που κανείς συνειδητοποιεί, γιατί το βλέπει με τα μάτια του και δεν διαβάζει μια περιγραφή, τι ακριβώς έγινε στις επτά ώρες της επιδρομής των γαλλικών αρχών το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο Saint-Denis και στο διαμέρισμα όπου κρύβονταν οι τζιχαντιστές τρομοκράτες.

Άλλο να διαβάζεις για μάχη αστυνομικών τρομοκρατών, για καταιγιστικά πυρά και για ανταλλαγή πυροβολισμών και άλλο να βλέπεις ένα ρημαδιό, με τοίχους διάτρητους από τις σφαίρες. Άλλο να διαβάζεις για πυροδότηση εκρηκτικών, άλλο να βλέπεις τοίχους να έχουν γκρεμιστεί.

5000 σφαίρες χρησιμοποίησαν μόνο οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. 20 χειροβομβίδες επίσης. Πέρα από τα πυρομαχικά που είχαν οι τρομοκράτες. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Πραγματικό πεδίο μάχης. Παράθυρα σπασμένα, τοίχοι γκρεμισμένοι, πατώματα που έχουν καταρρεύσει και το ίδιο το κτίριο, που στο ισόγειό του στεγάζει ένα δημοτικό σχολείο, μοιάζει με ερείπιο έτοιμο να καταρρεύσει.

Η καταστροφή είναι τέτοια που χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες μέρες για να βρουν οι αστυνομικοί τον τρίτο νεκρό της επιχείρησης, ο οποίος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Βέβαια, και η Χάσνα Αίτ Μπουλαχτσέν ταυτοποιήθηκε αλλά λίγες ώρες μετά οι γαλλικές αρχές ενημέρωσαν ότι ο άνθρωπος που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί δεν ήταν η ξαδέρφη του εγκεφάλου της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι αλλά ένας άνδρας...
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ