2015-11-23 14:44:06
Φωτογραφία για Ο Δημήτρης Καμμένος για τις τιμητικές διεθνείς διακρίσεις της αθλήτριας Στέλλας Σμαραγδή
Δήλωση του Βουλευτή Δημητρίου Κ. Καμμένου για τις τιμητικές διεθνείς διακρίσεις της αθλήτριας Στέλλας Σμαραγδή Η Στέλλα Σμαραγδή γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1995 στη Θεσαλονίκη και έχει καταγωγή από τη Νικήτη Χαλκιδικής. Ξεκίνησε τον αθλητισμό το 2005 και το 2008 πήρε πρώτη φορά μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ. Το 2009 κατέκτησε τα πρώτα διεθνή τρόπαια, κερδίζοντας μία πρώτη και μία τρίτη θέση σε διεθνές meeting στην Τυνησία στα 100μ και στο άλμα εις μήκος διακρίθηκε αντίστοιχα. Την επόμενη χρονιά διεκδίκησε τιμητική διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το 2011 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Christchurch της Νέα Ζηλανδίας, βγήκε 5η στον κόσμο στα 400μ. Το 2012 σε ηλικία μόνο 17 ετών πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και βγήκε 6η στον κόσμο(F47). Επίσης, προκρίθηκε στο τελικό των 100 μ.(Τ47). To 2013 συμμετείχε για δεύτερη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Λυών της Γαλλίας και αναδείχθηκε 5η στο άλμα εις μήκος
. Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σουόνσι της Ουαλλίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και το χάλκινο στα 100μ. Η τελευταία της πρόσφατη τιμητική διάκριση σημειώθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα του Κατάρ. Κατόρθωσε να καταρρίψει ξανά τα πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία Τ47 με επίδοση 13,44 στα 100μ. και 5,32μ. στο άλμα εις μήκος διεκδικώντας την 5η παγκόσμια κατάταξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την διοργάνωση δεν ήταν διασφαλίσμενη από το υπάρχων νομικό πλαίσιο οικονομικά και προέβη σε ενέργειες οικονομικής ενίσχυσης από τον αθλητικό σύλλογο Ελπίδα , τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Νικήτης στη Χαλκιδική και από την τοπική αυτοδιοίκηση Σιθωνίας.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου την ανέδειξε αθλήτρια της χρονιάς 2014 για τις επιτυχίες της.

Ο Βουλευτής Β΄Πειραιά Δημήτριος Κ. Καμμένος δήλωσε σχετικά:

«Η Στέλλα ανήκει στην κατηγορία των αθλητών Υψηλών προδιαγραφών. Τα λόγια μοιάζουν ασήμαντα μπροστά στο μεγαλείο ψυχικής δύναμης, αγωνιστικότητας και υπομονής που διαθέτει. Η επιτυχημένη πορεία σε όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που συμμετείχε, αποδεικνύει έμπρακτα τη δύναμη της θέλησης, την επιβολή της επιμονής και τη συνειδητή συμπεριφορά κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης.

Λανβάνοντας υπ΄όψην τις οικονομικές αντιξοότητες και τις νομικές κωλυσιεργείες που αντιμετώπισε καθώς και την υπερβαίνουσα προσπάθεια ως έμπρακτη απόδειξη των επιτυχιών της θέτω όλους προ των ευθυνών τους.

Θεωρώ ευθύνη και πολιτικό χρέος όλων να συμβάλλουμε για την αναπροσαρμογή και διαμόρφωση του απαιτούμενου νομικού και οικονομικού πλαισίου , ώστε η νέα γενιά των αθλητών μας με τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει, να μπορεί να αγωνίζεται ισότιμα και εφάμιλλα σε όλες τις παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ