2015-11-24 12:22:06
Φωτογραφία για Αλβανία: Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα
Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, παρόλο που η Αλβανία δεν εξαιρείται από τον... κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης, τόνισε ο αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, προσθέτοντας ότι οι πολίτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, επειδή έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και αυξήθηκε η παρουσία της αστυνομίας.

Ο Ταχίρι κλήθηκε νωρίτερα σήμερα για ακρόαση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της Αλβανικής Βουλής ώστε να ενημερώσει για τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η αλβανική αστυνομία για το ενδεχόμενο κινδύνου τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας, Σπάρτακ Μπράχο δήλωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Εσωτερικών, επειδή εξετάστηκαν θέματα που συνδέονται με την ασφάλεια.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, επειδή έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Έχουμε αυξήσει την παρουσία της αστυνομίας» είπε μετά τη συνεδρίαση ο κ. Ταχίρι.


Διευκρίνισε ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη συνεργασία σε υψηλό επίπεδο με τους εταίρους της Αλβανίας. «Έχουμε λάβει προληπτικά μέτρα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας. Προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Με εντολή του υπουργικού συμβουλίου και του υπουργείου Εσωτερικών οι έλεγχοι και η επιτήρηση σε όλες τις έδρες θεσμών αυξήθηκαν. Έχουμε λάβει τα ίδια μέτρα, με όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας.

Οι φόβοι για ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια στην Αλβανία αυξήθηκαν, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ATA, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ