2015-11-24 14:20:26
Φωτογραφία για ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ... ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ! (ΡΗΟΤΟ)
Μεγάλη συνέντευξη σε ξένο Μέσο παραχώρησε ο Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ναι μεν αναγνώρισε την ποιότητα της Μπάγερν και τη δυσκολία του σημερινού αγώνα, αλλά εξέφρασε την πίστη στον Θρύλο.

Παράλληλα, ο Ρομπέρτο αναφέρθηκε στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας τον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε και για το ενδιαφέρον των Ατλέτικο και Σεβίλης.

Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα του να κληθεί στην Εθνική ομάδα, καταλήγοντας σχετικά με τον Κασίγιας, τον οποίο χαρακτήρισε τον καλύτερο τερματοφύλακα του αιώνα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Goal

-Τι κάνεις στην Ελλάδα;

«Είναι μία χώρα όπου οι Ισπανοί εγκλιματίζονται εύκολα, γιατί υπάρχει η ίδια κουλτούρα με τη δική μας. Η ζωή γίνεται ευκολότερη όταν παίζεις στην καλύτερη ομάδα της χώρας. Απολαμβάνεις όλα τα οφέλη. Για όλα αυτά είμαι εκεί τρία χρόνια. Είναι αλήθεια πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βρίσκεται σε κατώτερο επίπεδο σε σχέση με το ισπανικό, καθώς δεν είναι και από τις καλύτερες λίγκες».


-Πώς είναι η οικονομική κρίση;

«Είναι κάπως σαν της Ισπανίας και φαίνεται πως θα έρθουν χειρότερα νέα. Είναι αλήθεια πως υπάρχει μια περίοδο αβεβαιότητας και αλλαγής στις ζωές των ανθρώπων, αλλά μέρα με την ημέρα συνεχίζουν την καθημερινότητά τους. Επικρατεί μια ειρηνική ατμόσφαιρα. Τα μίντια υπερβάλλουν λίγο. Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη και υπάρχει καλή ποιότητα ζωής. Ζούμε λίγο μακριά από το κέντρο και έχουμε αποφύγει διαδηλώσεις και τέτοια πράγματα».

-Παίζεις στον Ολυμπιακό, που είναι η Ρεάλ Μ. ή η Μπαρτσελόνα της Ελλάδας, αλλά οι άλλες ομάδες δεν έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση;

«Προφανώς υπάρχουν διάφορα επίπεδα. Βλέπεις κάποιες που υποφέρουν περισσότερο, έχουν παίκτες που δεν πληρώνονται συχνά, αλλά μερικά από αυτά υπάρχουν και στην πατρίδα μας».

-Έχεις γίνει είδωλο.

«Οι άνθρωποι μου φέρονται καλά και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Με βοηθούν πολύ με τις ιαχές τους, γιατί η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το επάγγελμα».

-Στην Ισπανία όλοι έμειναν έκπληκτοι από την αποχώρηση του Μίτσελ. Ποιοι ήταν οι λόγοι;

«Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Είμαστε μια ομάδα με μεγάλη πίεση, που δεν υπάρχει μόνο η ανάγκη για να κερδίζεις. Η νίκη θα πρέπει να συνδυάζεται με καλό θέαμα, ώστε οι οπαδοί να είναι χαρούμενοι. Υπήρξε μια περίοδος που ήμασταν δεύτεροι και σε ένα παιχνίδι η ομάδα δεν είχε τόσο καλή εικόνα. Οι αναμνήσεις που έχει αφήσει είναι φανταστικές και το όνομά του αξίζει σεβασμού».

-Στο πρωτάθλημα τα πηγαίνετε καλά, αλλά ειδικά στο Champions League κάνετε πολύ καλές εμφανίσεις.

«Οι ελπίδες μας έχουν γίνει πραγματικότητα. Είναι ένα δύσκολο γκρουπ και κάθε μια από τις τρεις ομάδες, μπορεί να περάσει. Είμαστε σε καλή θέση, ξέρουμε πως το παιχνίδι ενάντια στην Μπάγερν θα είναι δύσκολο για εμάς και σε κάθε περίπτωση θα παίξουμε πολλά στο εντός έδρας τελευταίο μας παιχνίδι με την Άρσεναλ, εκεί όπου ελπίζουμε να καταφέρουμε και να περάσουμε στον επόμενο γύρο, που είναι και ο στόχος μας».

-Η Μπάγερν είναι ανίκητη;

«Είναι μια πολύ, πολύ καλολαδομένη μηχανή. Όταν παίζεις στο γήπεδό της, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αλλά είμαστε ισόβαθμοι και έχουμε ανάγκη τη νίκη. Γνωρίζοντας την απόδοση που έχει στο γήπεδό της και στην Μπουντεσλίγκα, σημαίνει πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς, αλλά εμείς από τη μεριά μας έχουμε αυτοπεποίθηση και ελπίζουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας όσο το δυνατόν καλύτερα και να πάρουμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν».

-Με την Άρσεναλ στην τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να τελειώσετε με την πρόκριση.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτά που κάνουμε στο γήπεδο. Δείχνουμε πάντα το καλύτερο επίπεδό μας και ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε άνετα με κάθε ομάδα. Ανάλογα με το τι θα συμβεί στο Μόναχο, βασιζόμαστε στο τι θα γίνει στο τελευταίο παιχνίδι».

-Στα «Έμιρεϊτς» κερδίσατε.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για να είμαστε ειλικρινείς, η Άρσεναλ πάτησε το γκάζι για αρκετά λεπτά, αλλά εμείς είμαστε καλή ομάδα και αρπάξαμε τις ευκαιρίες, έχοντας καλή αμυντική διάταξη. Αυτά τα δύο κλειδιά μας βοήθησαν να σημειώσουμε μια ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό, καθώς στην Αγγλία δεν είχαμε κερδίσει ποτέ».

-Στην Ελλάδα, φαντάζομαι πως θέλετε να πάρετε το πρωτάθλημα.

«Φυσικά. Είναι ο βασικός μας στόχος, γιατί για αυτό προετοιμάζεσαι κάθε εβδομάδα. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι εκεί, αλλά τα πρωταθλήματα σου δίνουν το δικαίωμα να συμμετάσχεις. Έχουμε αρχίσει καλά και έχουμε κερδίσει τα δέκα πρώτα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε αυτό το σερί όσο μπορούμε και να προετοιμαστούμε καλά για τα παιχνίδια του Champions League».

-Συνηθίζεται πως όποιος Ισπανός γκολκίπερ πηγαίνει καλά, το όνομά του να ακούγεται. Το δικό σου;

«Το να επιστρέφω είναι πάντα καλό. Δεν αρνούμαι πως πάντα στην πατρίδα μου είναι καλά, αλλά στην Ελλάδα ζω τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου, νιώθω πως αξίζω, κάνω καλές εμφανίσεις και δεν σκοπεύω να κάνω τίποτα στο άμεσο μέλλον. Ό,τι και να γίνει στο μέλλον, θα πρέπει να αξιολογηθεί από την ομάδα, γιατί όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους ιθύνοντες».

-Το όνομά σου έχει ακουστεί για την Ατλέτικο και τη Σεβίλη.

«Μεγάλωσα στην Ατλέτικο και άνηκα στην ομάδα για 15 χρόνια. Πάντα νιώθω κάτι ιδιαίτερο στην Ατλέτικο, αλλά δεν ξέρω τι πιθανότητες υπάρχουν. Είναι πάντα μια ομάδα που μου αρέσει και θα ήταν ωραίο να φορέσω ξανά τη φανέλα της. Η Σεβίλη είναι μια ομάδα που έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά πολλοί παίκτες κοιτούν τι τους συμφέρει περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση είμαι ευγνώμων στις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για μένα και δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Σεβίλη είναι σπουδαία».

-Επίσης, έχει ακουστεί το όνομά σου για την Εθνική. Βλέπεις εσύ κάποιες πιθανότητες να συμπεριληφθείς στην αποστολή για το Euro;

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις καλοί παίκτες για τη θέση σχετικά με τα γκολπόστ. Προφανώς και θα υπάρχουν άλλα ονόματα στη λίστα, το που θα είμαι εγώ, αλλά είναι κάτι που με ενθουσιάζει πάρα πολύ. Μέχρι να κάνει τη λίστα ο Ντελ Μπόσκε, θα ελπίζω να είμαι μέσα σε αυτή. Έχω παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες και θα ήταν τιμή για μένα να ανήκω στην πιο σημαντική».

-Τελευταία φαίνεται πως ο Ντελ Μπόσκε δεν κοιτάζει και πολύ αυτούς που παίζουν στο εξωτερικό και δεν τους καλεί.

«Δεν νομίζω ότι είναι αυτό. Μερικές φορές πρόκειται για μια πρακτική απόφαση. Οι παίκτες της Εθνικής είναι πάρα πολύ σημαντικοί, ενώ υπάρχουν και άλλοι που είναι λιγότερο σημαντικοί και δεν μπορούν να παίξουν. Ίσως σε αυτή την ομάδα να καλούνται οι παίκτες που παίζουν στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, γιατί γνωρίζουν το επίπεδο. Πιστεύω πως η ομάδα έχει καλά αποτελέσματα και νομίζω ότι δεν είναι καλό να κριτικάρεις κάθε έναν από τους παίκτες που καλούνται, γιατί όλες είναι σωστές αποφάσεις».

-Τι σημαίνει για τους Ισπανούς γκολκίπερ ο Κασίγιας;

«Δεν είναι μόνο για τους Ισπανούς γκολκίπερ. Νομίζω ότι ο Κασίγιας είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του αιώνα. Έχει στιγματίσει το παρελθόν και το μέλλον του τερματοφύλακα σε μια ομάδα. Με τον Κασίγιας αρχίσαμε να πιστεύουμε πως ένας τερματοφύλακας μπορεί να κερδίζει παιχνίδια, κάτι το οποίο δεν είχε ακουστεί ποτέ πριν. Χρωστάμε πολλά στον Ίκερ. Για εμάς, σημαίνει πολλά εντός και εκτός γηπέδου και αποτέλεσε τιμή να βρίσκομαι κοντά όλο αυτό το διάστημα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ