2015-11-24 14:51:08
Φωτογραφία για Λεπέν: «Φόρος τιμής στην άκρα δεξιά τα αντιτρομοκρατικά μέτρα»
Η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν υποστήριξε χθες βράδυ ότι... τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι είναι απότιση «φόρου τιμής στο Εθνικό Μέτωπο» (Front National, FN).

«Όταν βλέπει κανείς «μέσα σε διάστημα μερικών ωρών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λαμβάνει μέτρα που είχε προτείνει το Εθνικό Μέτωπο, αυτό είναι ένα εκπληκτικό γεγονός, αλλά επίσης κι ένας φόρος τιμής στο Εθνικό Μέτωπο», έκρινε η Λεπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το Εθνικό Μέτωπο «βρέθηκε μέσα σε διάστημα μερικών ωρών πλήρως δικαιωμένο από τις επιλογές που έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», επέμεινε η ίδια, αναφερόμενη κυρίως στη διεύρυνση των κριτηρίων για τη στέρηση της γαλλικής εθνικότητας.

Τρεις ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, τις χειρότερες που έχουν διαπραχθεί ποτέ στη Γαλλία (τουλάχιστον 130 νεκροί και 350 τραυματίες), ο σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε μια σειρά αντιτρομοκρατικών μέτρων, περιλαμβανομένων ορισμένων εξαιρετικά αμφιλεγόμενων, όπως η στέρηση της γαλλικής υπηκοότητας από πρόσωπα με διπλή εθνικότητα στην περίπτωση που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία.


Για την Μαρίν Λεπέν, ο Φρανσουά Ολάντ «εγκατέλειψε εξαίφνης το σύνολο των δικών του πολιτικών ιδεών», ανακοινώνοντας αυτά τα μέτρα, όμως, πρόσθεσε, «οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες είναι τέτοιες που υπάρχει κίνδυνος τα μέτρα αυτά να αποδειχθούν αναποτελεσματικά».

Δύο εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές της 6ης και της 13ης Δεκεμβρίου—την τελευταία εκλογική αναμέτρηση πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017—η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη στην περιφέρεια Νορντ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρντί, όπου είναι υποψήφια. Το FN φιλοδοξεί επίσης να κερδίσει σε μια μεγάλη περιφέρεια του νότου (Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή), όπου υποψήφια είναι η ανιψιά της προέδρου του κόμματος, η Μαρίν Μαρεσάλ-Λεπέν, η οποία θεωρείται πως έχει καλές πιθανότητες να επικρατήσει.

Η νίκη της άκρας δεξιάς σε μια ή ακόμη και σε δύο μεγάλες περιφέρειες της χώρας θα σηματοδοτούσε μια εξέλιξη χωρίς ιστορικό προηγούμενο στη Γαλλία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι είναι ΝΑΤΟ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι είναι ΝΑΤΟ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ