2015-11-24 21:59:05
Φωτογραφία για Αυτό είναι το πρώτο… Android iPhone
Η πάντα καινοτόμος HTC έχει στο ενεργητικό της αρκετές πρωτιές: το πρώτο... smartphone με Android, το πρώτο Nexus σε συνεργασία με τη Google, μια από τις πρώτες συσκευές με ενιαίο σώμα αλουμινίου, το εντυπωσιακό για την εποχή του One M7.

Κρατώντας στα χέρια σου το νέο της One A9 συνειδητοποιείς ότι διεκδικεί ατύπως ακόμα μια: Αυτή του πρώτου Android iPhone. Η ομοιότητα, ακόμα και σε κάποιες λεπτομέρειες όπως οι στρογγυλεμένες άκρες, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, με τα στελέχη της ταϊβανέζικης εταιρείας να απαντούν ότι η HTC ήταν εκείνη που ακολούθησε πρώτη, πριν από χρόνια, το συγκεκριμένο σχεδιαστικό μονοπάτι Όπως και να έχει, στην περίπτωση του One Α9, η HTC δίνει τη λύση σε εκείνους που θέλουν μια συσκευή με Android, αλλά έλκονται από τις γραμμές του iPhone. Επιπλέον, το νέο της premium smartphone είναι το πρώτο (εξαιρουμένων φυσικά των νέων Nexus) που έρχεται με προεγκατεστημένο το Android Marshmallow (6.0). Και εκεί το One A9 κερδίζει κάποιους παραπανίσιους πόντους, αφού μέσω του Sense έχει παράλληλα δημιουργήσει τη φιλικότερη και πιο εύχρηστη παραμετροποιημένη έκδοση του Android.


H ενσωμάτωση του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος στο κεντρικό πλήκτρο ενισχύει την... iPhone αίσθηση που αφήνει το One A9. Όπως και με το πόσο εύκολα γλιστράει από το χέρι –ευτυχώς προστατεύεται από Gorilla Glass 4. Ακόμα και η αναλογία της 5ιντσης οθόνης ως προς το μέγεθος του είναι σχεδόν η ίδια με του iPhone 6s.

Πάντως, αν και μεμονωμένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν εντυπωσιάζουν, δημιουργούν ένα αξιόπιστο σύνολο, το οποίο ανταποκρίνεται απροβλημάτιστα σε κάθε λειτουργία.

Η βασική του κάμερα με αισθητήρα 13 MPixels έχει ως βασικό γνώρισμα την αστραπιαία ενεργοποίηση. Διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή, διπλό LED φλας, επιπλέον χειροκίνητες ρυθμίσεις και υποστηρίζει την αποθήκευση αρχείων RAW (δέχεται microSD κάρτες μέχρι 200 Gb), για όσους ψάχνονται περισσότερο φωτογραφικά. H εμπρός κάμερα είναι τεχνολογίας UltraPixel και τα πάει μια χαρά με τις selfies.

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 2.150 mAh. Εντούτοις το One A9 βγάζει μια ολόκληρη μέρα μέσης χρήσης, χάρη στη βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας που κάνει το Android Marshmallow. Εξίσου σημαντική είναι η υποστήριξη ταχείας φόρτισης, ειδικά για εκείνους που ζουν με ένα smartphone στο χέρι.

Το HTC One A9 κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις: 16 Gb με 2 Gb RAM και 32 Gb με 3 Gb RAM. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ