2015-11-24 22:56:06
Φωτογραφία για Δένδιας: Συνεργασία με αυτή την κυβέρνηση είναι αδύνατον υπάρξει
O Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄Αθήνας Νίκος Δένδιας παραχώρησε... συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· H πολιτική ανοικτών θυρών στο μεταναστευτικό είναι αδιέξοδη. Πολλοί από τους εγκλωβισμένους στα σύνορα είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως την κυβέρνηση.

· Το να προσφέρουμε τη γνώμη μας δεν το αρνούμαστε. Αλλά ο κ. Τσίπρας απευθύνει πονηρά την πρόταση διαλόγου στην αντιπολίτευση.

· Συνεργασία με αυτή την κυβέρνηση είναι αδύνατον υπάρξει. Είναι άλλο όμως οι προτάσεις για να ελαττωθούν οι συνέπειες σε βάρος του πολίτη.

· Η βόμβα που μπήκε σήμερα στον ΣΕΒ βοηθά τους άνεργους να βρουν δουλειά; Αντιθέτως είναι καταστροφικό σήμα για τις επενδύσεις.


· Λέω συνεχώς από τον Ιανουάριο ότι με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ θα βρισκόταν μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα και ότι έπρεπε να πάμε σε Συνέδριο.

· Το κυριότερο ζήτημα είναι ότι χρειάζεται ένας εναλλακτικός πόλος εξουσίας απέναντι σε μία πολύ κακή κυβέρνηση.

· Η λύση της ΝΔ ήταν η λύση κάθε ζωντανού οργανισμού. Διαδικασία συνεδριακού διαλόγου και όχι δώσε τρία ευρώ για να ψηφίσεις.

· Όταν μιλάμε για Συνέδριο μιλάμε για αναλυτικό διάλογο επί μήνες στο εσωτερικό του κόμματος και όχι να μαζευτούν 4.000 για να χειροκροτήσουν τον αρχηγό.

· Με την διαδικασία αυτή που συνεχίζεται δεν συμφωνώ. Δεν πρόκειται να συνυπογράψω τη γελοιοποίηση.

· Ξεκαθαρίζω ότι ακόμα και τώρα να πάμε σε Συνέδριο δεν πρόκειται να βάλω υποψηφιότητα.

· Αν πάμε σε εκλογή θα την εποπτεύσει ο ίδιος άθλιος μηχανισμός. Το θέμα είναι πόσο νομιμοποιημένη θα είναι πλέον η διαδικασία στην κοινωνία.

· Η θεραπεία για αυτό που συμβαίνει είναι μία εκτεταμένη διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία.

· Όποιος εκλεγεί πρέπει εκ των υστέρων να επανατοποθετηθεί στην κοινωνία

· Δεν πρόκειται να υποδείξω στον κ. Καραμανλή και στον κ. Σαμαρά τι να πράξουν.

· Οι υψηλοί τόνοι και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν. Αλλά ήταν επόμενο να συμβεί αυτό από τη στιγμή που μετατράπηκε η εκλογή σε ανταγωνισμό προσώπων και όχι σε διάλογο ιδεών.

· Το λάθος έγινε τον Ιανουάριο. Απλώς τώρα το βρίσκουμε μπροστά μας.

· Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε τα πολιτικά προβλήματα ως τεχνικά προβλήματα. Και να βρούμε άλλη εταιρεία δεν θα λυθούν αυτά.

· Αν έλεγα ότι είναι ανύπαρκτος ο κίνδυνος διάσπασης σήμερα, δεν θα με πίστευε κανείς.

· Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παρέμενε πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης και να ολοκληρωνόταν η διαδικασία, έστω κι αν δεν συμφωνώ με αυτή.

· Αυτή η βιασύνη «να πάμε γρήγορα να τελειώσουμε με την εκλογή» δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ