2015-11-25 08:20:08
Φωτογραφία για Ο πόλεμος ξεκίνησε! Πούτιν: Καταρρίψτε όποιο αεροσκάφος μπει εμπόδιο στη Ρωσική αποστολή...
Εντολή ενεργοποίησης των αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph που έχουν μεταφερθεί στη Συρία και “κλειδώματος” κάθε τουρκικού αεροσκάφους που απογειώνεται με κατεύθυνση τα σύνορα προς τη Συρία, έδωσε η Μόσχα.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν μάλιστα πώς υπάρχει ρητή εντολή πώς αν παραβιασθεί ο εναέριος χώρος της Συρίας για περισσότερα από 5-10 δευτερόλεπτα ή αξιολογηθεί πως τίθενται σε κίνδυνο ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούν αποστολή εντός της Συρίας τότε τα τουρκικά αεροσκάφη θα καταρρίπτονται χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Σημειώνεται πώς οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει S-400 στη Συρία (κάτι που ανέδειξε το pronews.gr) και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση σε απόλυτη συνεργασία και με άλλα αντιαεροπορικά συστήματα, όπως επίσης και με το καταδρομικό Moskva που προωθείται και πάλι ανοιχτά της Λαττάκειας φέροντας συστήματα S-300.

Η Ρωσία δημιουργεί πλέον μία ασπίδα αντιαεροπορικής προστασίας του εναέριου χώρου της Συρίας και ταυτόχρονα με την απογείωση μαχητικών Su-30SM στον αέρα και με διακοπή κάθε επικοινωνίας με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο, σχεδιάζει προσεκτικά, και ψύχραιμα την απάντησή της, περιμένοντας την Τουρκία να κάνει τη λάθος κίνηση.


Και δεν μένει μόνο σε αυτά. Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο από το υπουργείο Άμυνας ότι το Su-24 δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, αντιθέτως τα τουρκικά F-16 παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο για να εκτοξεύσουν πύραυλο κατά του ρωσικού αεροσκάφους και με το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ πως μπορεί η Συμμαχία να υποστηρίζει την Τουρκία, αλλά η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει με “σταυρωμένα τα χέρια” στη σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας, στέλνει μήνυμα άμεσης και αποφασιστικής αντίδρασης.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε από τους συναδέλφους του ΝΑΤΟ να είναι αμερόληπτοι. Σίγουρα θα συνταχθούν με την Τουρκία που είναι σύμμαχος τους. Αλλά και εμείς δεν μπορούνε να λειτουργούμε βάση των αποφάσεων του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Ryabkov μετά από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του στη Νέα Υόρκη.

Κανείς δεν ξέρει λοιπόν που και πώς μπορεί να εκδηλωθεί η απάντηση της Μόσχας, αλλά τόσο ο Ρωσικός Τύπος όσο και Ρώσοι αναλυτές προεξοφλούν τα αντίποινα σε βάρος της Τουρκίας.

Όπως επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η Μόσχα έχει δώσει εντολή να “τσακιστούν” οι Τούρκοι και οι Τουρκμάνοι στο βόρειο θύλακα της Συρίας που ευθύνονται και για τη δολοφονία των δύο πιλότων του Su-24. Στην περίπτωση που η Άγκυρα κάνει το λάθος να τους υπερασπιστεί τότε η απάντηση θα είναι δεδομένη.

Τα S-400, και όχι μόνο είναι έτοιμα να απαντήσουν. Κι αυτό γιατί τώρα οι Ρώσοι αντιλήφθηκαν πώς οι Τούρκοι συμπεριφέρονται εχθρικά. Μέχρι τώρα το είχαν πάρει μάλλον λίγο αψήφιστα και γι' αυτό άφησαν χωρίς κάλυψη από μαχητικά Su-20SM το Su-24 να κάνει επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

Πρόκειται για ένα αντιαεροπορικό σύστημα που εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους. Μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χλμ το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής και στρατηγικής αεροπορίας που είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία stealth καθώς επίσης και κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων.

Μάλιστα, ο εντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι του S-400 μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε χαμηλό ύψος 5 μέτρων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ