2015-11-25 15:08:06
Φωτογραφία για Ερώτηση Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κατρούγκαλο
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και... Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κατρούγκαλο, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την προχρηματοδότηση ύψους 51,5 εκατ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενδυνάμωση της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα. Στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου στην αξιοποίηση του παραπάνω ποσού, από την ανακοίνωση της απόφασης της αρμόδια επιτρόπου, Κας Marianne Thyssen στις 22 Μαΐου 2015 έως σήμερα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Προς: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Προχρηματοδότηση ύψους 51,5 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απασχόληση των νέων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δήλωση της Επιτρόπου Απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων, δεξιοτήτων και κινητικότητας εργατικού δυναμικού, Marianne Thyssen, την 22α Μαΐου 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποφασίσει την κατ’ εξαίρεση αύξηση της προχρηματοδότησης το 2015 για σχέδια που βοηθούν τους νέους στην Ευρώπη, μέσω της πρωτοβουλίας για 650.000 νέους, ώστε να βρουν θέσεις εργασίας, μαθητείας, πρακτικής άσκησης ή συνεχούς εκπαίδευσης.


Το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι 51,5 εκ. ευρώ. Στις 26 Μαΐου είχα καταθέσει ερώτηση για το θέμα αυτό με Αρ.πρωτ. 2903/26.05.2015 ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες επρόκειτο να προβεί το Υπουργείο προκειμένου να διαθέσει τα 51,5 εκ. ευρώ της προχρηματοδότησης για την απασχόληση των νέων. Δυστυχώς, η απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Εργασίας με Αρ.πρωτ. 433/17.06.2015 δεν περιείχε σαφή εξήγηση για το πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Εργασίας έως σήμερα προκειμένου στη διάθεση των 51.5 εκ. για την ενδυνάμωση της απασχόλησης των νέων;

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης

Βουλευτής Β΄ Αθηνών Νέα Δημοκρατία
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ