2015-11-25 19:26:05
Φωτογραφία για Χρυσοβελώνη: Η βία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μορφές απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Διαβάστε την ανακοίνωση: «Η βία κατά των γυναικών εν έτη 2015 συνεχίζει να αποτελεί μία από τις μάστιγες του σήμερα. Ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει σύνορα, κοινωνική τάξη, μορφωτικό επίπεδο, που μας αφορά όλους και όλες. Γιατί η βία, σε όποια της μορφή, όποια και αν είναι η προέλευσή της, όποιος και αν είναι ο χώρος που συντελείται, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η βία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μορφές απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όσο παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό το μέγιστο κοινωνικό ζήτημα, το ενσωματώνουμε εκούσια ή μη στα δεδομένα της κοινωνίας μας.

Η 25η Νοέμβρη είναι μία ευκαιρία να ενημερωθούμε και να αφυπνιστούμε σχετικά με το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να δώσουμε θάρρος σε γυναίκες που βιώνουν σιωπηλά αυτήν τη σωματική ή λεκτική ταπείνωση και να μπορέσουν να σταθούν στο ύψος τους διεκδικώντας την αξιοπρέπειά τους και το σεβασμό τους απέναντι στο «ισχυρό» φύλο.

Όλοι μαζί οφείλουμε να οικοδομήσουμε μία κοινωνία με γερά θεμέλια, όπου οι αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης θα αποτρέπουν την επιβολή των πάλαι ποτέ πατριαρχικών κοινωνικών επιταγών και οι γυναίκες θα αποκτήσουν πια το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που τους αξίζει». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ