2015-11-26 00:40:05
Φωτογραφία για Έσπεν Μπαρθ Έιντε: Καλή εμπειρία οι εντατικές συναντήσεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό
Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε δήλωσε πως η πραγματοποίηση συνεχών συναντήσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό είναι μια καλή εμπειρία και ότι σε ορισμένα θέματα προχωρούν προς συμφωνία, ενώ σε άλλα γνωρίζουν το πώς πρέπει να οργανωθούν από εδώ και πέρα.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που διήρκεσε 1,5 περίπου ώρα, ο κ. `Ειντε ανέφερε πως κατά την αυριανή συνάντηση των ηγετών θα συζητηθεί το πώς θα συνεχίσουν τις συνομιλίες και το πώς θα οργανωθούν για το Δεκέμβριο. Ο Νορβηγός διπλωμάτης είπε ακόμα πως δεν θα αναφέρει οτιδήποτε που αφορά ουσιαστικά επιτεύγματα κατά τις συνομιλίες, επειδή εναπόκειται στους ηγέτες να αποφασίσουν τι θα πουν.

Ερωτηθείς εάν αύριο θα υπάρξει ανακοίνωση για συγκλίσεις, ο κ. `Ειντε ανέφερε πως το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι θα υπάρξει μια δήλωση και πως για τη δήλωση αυτή θα υπάρξει συζήτηση αύριο.


Επεσήμανε πως είναι οι ηγέτες που αποφασίζουν για το τι θα μοιραστούν με τον κόσμο και πότε θα το κάνουν αυτό.

Ερωτηθείς εάν το Δεκέμβριο θα συνεχιστούν οι εντατικές συνομιλίες, ο κ. `Ειντε είπε πως αυτά θα ανακοινωθούν αύριο, σημειώνοντας πως θα συνεχίσουν τις συναντήσεις το Δεκέμβριο.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. `Ειντε είπε πως έχει αναλώσει πολύ χρόνο εγείροντας την ανάγκη για οικονομική στήριξη της λύσης και επεσήμανε πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα γυρνά με ένα σακίδιο στο οποίο θα μαζεύει χρήματα και μετά να επιστρέφει στην Κύπρο.

Ανέφερε πως οι δωρητές πρέπει να γνωρίζουν τι θα στηρίξουν. Είπε εξάλλου πως ένας αριθμός χωρών τα εξετάζει αυτά και πως σκέφτονται επίσης και για πιθανές συνεισφορές από τον ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε ακόμη πως μετά τη λύση θα υπάρξει ανάπτυξη στην Κύπρο.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι πρόκειται να επισκεφθούν την Κύπρο σημαντικοί αξιωματούχοι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ