2015-11-26 09:47:43
Φωτογραφία για ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η EBRD
Ποσό ύψους 250 εκατ. ευρώ αποφάσισε να επενδύσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBRD, θα αποκτήσει μετοχές αξίας 65 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, 65 εκατ. ευρώ της Eurobank, 50 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας και 70 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως ανακοίνωσε, θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο, με ειδική εστίαση στην εταιρική διακυβέρνηση. Πρόκειται για την πρώτη συναλλαγή της EBRD στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2015, όταν αποφασίστηκε η έναρξη δραστηριοποίησής της στη χώρα.

Με αφορμή τη συναλλαγή, ο διευθύνων σύμβουλος της EBRD σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας. Όπως ανέφερε: «Η συμμετοχή «συμπληρώνει το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα στηρίξει την οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας. Με τη συμμετοχή μας, αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας να συμβάλουμε σε αυτή τη διαδικασία και θα διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο ως μέτοχοι έτσι ώστε οι τέσσερις τράπεζες να μπορούν να παρέχουν στην πραγματική οικονομία χρηματοδότηση και πάλι».


Εν τω μεταξύ σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank, της Eurobank και της Πειραιώς, καθώς από αύριο Παρασκευή θα τεθούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μείωση του αριθμού μετοχών τους (reverse split). Η επαναδιαπραγμάτευση των νέων μετοχών, και των τριών τραπεζών, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ