2015-11-26 10:19:16
Φωτογραφία για Αποκάλυψη-βόμβα: Τουρκική ΜΚΟ πήγαινε όπλα στους Τζιχαντιστές!
Μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση η Humanitarian Relief Foundation (IHH), εμπλέκεται από χθες στο ψυχροπολεμικό κλίμα που διαμορφώνεται στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας λίγα μόλις 24ωρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Χθες πραγματοποιήθηκε βομβαρδισμός σε κομβόι φορτηγών στη συνοριακή μεθόριο με τη Συρία.

Από τον βομβαρδισμό, ο οποίος παραμένει «ορφανός» με τη Ρωσία να τηρεί σιγή ιχθύος και να μην έχει αναλάβει την ευθύνη, έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τη Daily Sabah τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ενώ ακόμα δέκα τραυματίστηκαν. Η αεροπορική επίθεση εναντίον του κομβόι των τουρκικών φορτηγών της αμφιλεγόμενος ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation έγινε σε περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και οι Τουρκμένοι στη βορειοδυτική Συρία.

Πρόσφατα πληροφορίες από την Κουρδική πλευρά ανέφεραν ότι στέλεχος του ISIS το οποίο κρατείται στις φυλακές, αποκάλυψε τις σχέσεις της τουρκικής ΜΙΤ με την ΜΚΟ η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του παρέδιδαν οπλισμό στο Ισλαμικό Κράτος και μετέφεραν τραυματίες του ISIS σε τουρκικά Νοσοκομεία.


Η διακίνηση του οπλισμού και των τραυματιών σύμφωνα με τις αποκαλύψεις γινόταν στο πέρασμα Ακτσάκαλε – Τελ Αμπιάντ.

Η ισλαμική οργάνωση ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation, πριν μερικά χρόνια ναύλωσε πλοίο το «Μαβί Μαρμαρά» και ηγήθηκε της ανθρωπιστικής νηοπομπής προς τη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο η οργάνωση διασυνδέεται με την τουρκική ελίτ και οι προσπάθειές της να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της παλαιστινιακής περιοχής υποστηρίχθηκαν από ανώτατα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της γειτονικής χώρας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα πλοία που είχε ναυλώσει η ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση Humanitarian Relief Foundation (IHH) και εκείνο στο οποίο εννέα Τούρκοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν από τα πυρά Ισραηλινών καταδρομέων τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου του 2010 όταν έκαναν επέμβαση ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ. Τότε η ισραηλινή κυβέρνηση επέμενε ότι στα πλοία της νηοπομπής επέβαιναν, μεταξύ άλλων, εξτρεμιστικά στοιχεία.

Από τότε έχουν υπάρχει δημοσιεύματα που στηρίζουν την υποψία ύπαρξης μιας κεντρικής οργάνωσης με απευθείας συνδέσεις με την τρομοκρατία η οποία ενεργεί υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής δράσης.

Οι New York Times, πριν ένα χρόνο, είχαν γράψει για τον εξέχοντα ρόλο που παίζει η οργάνωση βοηθώντας εξτρεμιστικές ομάδες. Μάλιστα ανέφεραν ότι Μπιλάλ Ερντογάν, ο γιος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δεσμούς με το διοικητικό συμβούλιο ΙΗΗ, και φέρεται να χρησιμοποιεί πολιτικό δίκτυο του πατέρα του για να αντλήσει κεφάλαια για την οργάνωση. Κάποιες πηγές λένεότι έχει υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο IHH, αλλά η ιστοσελίδα ΙΗΗ δεν τον κατάλογο σήμερα ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η οργάνωση φέρεται να χρηματοδοτείται από επιχειρηματία που στενούς δεσμούς με τον Ερντογάν.

Ο David L. Philips του CNBC έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο με τίτλο, «Γιατί η Τουρκία υποστήριξη Ισλαμικό Κράτος μαχητές στο Ιράκ;» στο οποίο κατηγορούσε τον γιο του Ερντογάν για την παροχή κεφαλαίων στην συγκεκριμένη οργάνωση που φέρεται να βοήθησε το ISIS.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ