2015-11-26 12:27:05
Φωτογραφία για Νέα Δημοκρατία: Αγώνας δρόμου για να γίνουν εκλογές και να ρεφάρουν το φιάσκο
Παρά τις προσπάθειες που γίνονται στη Λεωφόρο Συγγρού να ξεπεραστεί... το κλίμα εσωστρέφειας και απαξίωσης της ΝΔ, το τραύμα του διχασμού απ’ το φιάσκο της Κυριακής είναι εξαιρετικά βαθύ.

Οι όποιες κινήσεις του νέου μεταβατικού προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη και η όποια διάθεση δείχνει αυτή τη στιγμή η ΝΔ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να καταφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει εσωκομματικές εκλογές στις 13 Δεκέμβρη εκλέγοντας νέο πρόεδρο, σκοντάφτουν στη συνέχιση των αντιπαραθέσεων που σχεδόν τορπιλίζουν την όποια προϋπόθεση ενότητας.

Για πρώτη φορά και αφού πέρασε ένα ολόκληρο τριήμερο από το φιάσκο της Κυριακής και δύο μέρες από την παραίτησή του ως προεδρεύοντος της ΚΕΦΕ, αποφεύγοντας ως τώρα να δώσει εξηγήσεις δημόσια ως καθ’ ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος για τις εξελίξεις εκ του θεσμικού του ρόλου, ο γραμματέας της ΝΔ Αντρέας Παπαμιμίκος μίλησε δημόσια (MEGA) για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός «σαμποτάζ»
. Με τον τρόπο αυτό δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο υποδεικνύει ως υπεύθυνο και απαντά εμμέσως και στη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είχε επίσης μιλήσει για «σαμποτάζ» αλλά δείχνοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση και επανερχόμενη στην αμφισβήτηση της γνησιότητας του αποτελέσματος της εκλογής Σαμαρά το 2009.

Πέραν της κόντρας Παπαμιμίκου με Μεϊμαράκη θεωρείται βέβαιο ότι θα κινηθούν οι νομικές διαδικασίες κατά της εταιρείας infosolutions καθώς φαίνεται να ελήφθη τέτοια απόφαση τόσο στη συνάντηση που είχε ο κ. Παπαμιμίκος με τον κ. Πλακιωτάκη αλλά το έθεσε εκ νέου και ο κ. Μεϊμαράκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ και τους συνυποψήφιους του. «Θα υπάρξουν εξελίξεις» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος παράλληλα θα πρέπει να ισορροπήσει στο τεντωμένο σχοινί της αντιπαράθεσης Τζιτζικώστα-Μεϊμαράκη καθώς ο κ. Τζιτζικώστας επανήλθε με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Πλακιωτάκη και του ζήτησε να γίνει συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων. «Υπάρχει ομόφωνη απόφαση της ΚΟ» ήταν η απάντηση του Γιάννη Πλακιωτάκη ερωτηθείς για το αν θα γίνει αυτή η συνάντηση.

Πάντως ο Γιάννης Πλακιωτάκης φαίνεται ότι θα έχει αυξημένο ρόλο και ως προς το να τρέξει τις διαδικασίες η ΚΕΦΕ η οποία αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα υπό την προεδρία του Γιάννη Τραγάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες αναζήτησης νέας μεγάλης και αξιόπιστης εταιρείας μάλλον με απευθείας ανάθεση του έργου για να μην υπάρξει χρονοτριβή και ταυτόχρονα εξετάζεται και plan b σύμφωνα με το οποίο οι εκλογές θα γίνουν με τον παραδοσιακό τρόπο σε περίπτωση μη επαρκούς τεχνολογικής υποστήριξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Τραγάκης θα ζητήσει τη συνδρομή ανεξάρτητων ειδικών επιστημόνων καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της εκλογικής διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού προέβη σε δήλωση από το περιστύλιο της βουλής για την ενότητα της ΝΔ, «καρφώνοντας» με τον τρόπο αυτό τα σενάρια διάσπασης και δημιουργίας νέου δεξιού κόμματος συνεχίζει κανονικά τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα –το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Κέρκυρα. Δύο είναι τα μηνύματα που εκπέμπει ο κ. Μητσοτάκης τόσο για τη μαζική προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες όσο και ως προς το αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά του για τη άμεση διεξαγωγή των εκλογών. Παράλληλα αποφεύγει να εμπλακεί στις διαδικαστικές κόντρες που δυναμιτίζουν το κλίμα και προχωράει σε παρεμβάσεις για τα μείζονα ζητήματα της πραγματικής πολιτικής διαβλέποντας ότι οι κόντρες Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα αφήνουν πολιτικό κενό. Σ’ αυτή την κατεύθυνση με άρθρο του στο News247 ο κ. Μητσοτάκης στέκεται στο ζήτημα της παιδείας και της αξιοκρατίας στο δημόσιο με αφορμή την τροπολογία του κ. Φίλη για την αλλαγή του συστήματος επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Αντίστοιχα και ο Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του στον κ. Πλακιωτάκη ζητάει η ΝΔ να προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες ανάδειξης του θέματος Φλαμπουράρη εντάσσοντάς το στην ιδεολογικοπολιτική ατζέντα που έχει προβάλει διεκδικώντας την προεδρία της ΝΔ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ