2015-11-26 19:31:53
Φωτογραφία για Καταργείται η κλήρωση για την είσοδο στο ΕΑΠ - Μειώνονται και τα δίδακτρα
Μιλώντας στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, ανέφερε ότι το υπουργείο μελετά τον μετασχηματισμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου σε αυτοδύναμο Ίδρυμα με την εκλογή οργάνων, αντικαθιστώντας την διαδικασία κλήρωσης επιλογής των φοιτητών με κριτήρια και την αύξηση τον αριθμό των υποτροφιών.

Το σχέδιο αυτό για είσοδο χωρίς κλήρωση στο ΕΑΠ προέκυψε όταν 30.000 φοιτητές κινδύνεψαν να βρεθούν στον αέρα όταν δεν μπορούσε να συνεχιστεί η πληρωμή των καθηγητών του Ιδρύματος καθώς έληξαν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ μέσω των οποίων πληρώνονταν. Τελικά βρέθηκε η εναλλακτική λύση οι 200 υπάλληλοι να πληρώνονται από το Ιδρυμα, με νόμιμους τρόπους, το οποίο επιβαρύνεται με ένα πολύ μεγάλο ποσό για τη μισθοδοσία. Εκτιμάται οτι το ποσό θα ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και όπως παραδέχεται η διοίκηση του ΕΑΠ χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει το Ιδρυμα.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΑΠ, Βασίλης Καρδάσης. τόνισε ότι το θα μπορούσε να γίνει περαιτέρω μείωση διδάκτρων σε όσους δεν θέλουν τα βιβλία σε χαρτί αλλά τα μελετούν μόνο ψηφιακά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ