2015-11-26 23:53:06
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: «Θα μας βρει μεγάλο κακό…»
Σε αντίσταση και αγώνα καλεί τον αγροτικό κόσμο ο πρόεδρος του... Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαβαρίου του δήμου Ήλιδας κ. Ηλίας Σιαχάμης, ο οποίος χαρακτηρίζει άδικη την επίθεση με ληγμένα χημικά που δέχτηκαν οι αγρότες στο ειρηνικό συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώ προειδοποιεί τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στο νομό Ηλείας.

Ο κ. Σιαχάμης διαβλέπει μεγάλο πλήγμα για τον αγροτικό κόσμο σε περίπτωση που θα περάσουν τα νέα φορολογικά μέτρα και καλεί όλους τους αγρότες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αντιδράσουν, γιατί ο κλάδος οδηγείται πλέον σε ξεκλήρισμα.

«Έρχεται καταστροφή»

«Είναι μεγάλη η καταστροφή που έρχεται για τους αγρότες. Είναι μεγάλο το πρόβλημα με το νέο φορολογικό, όταν μιλάμε για 26% από το πρώτο ευρώ. Θα μας βρει κακό και φοβάμαι ότι θα περάσουν τα μέτρα εάν δεν αντισταθεί ο αγροτικός κόσμος. Πρέπει να ξεσηκωθούμε γιατί πάμε για ξεκλήρισμα και στην επόμενη κινητοποίηση στην Αθήνα να είμαστε όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιαχάμης.


Το ψήφισμα των αγροτών, το οποίο δεν επιδόθηκε λόγω της επίθεσης των ματ, παραμένει σε ισχύ, με τους αγρότες να τονίζουν ότι δίνουν μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές τους, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στη χώρα και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια.

«Ζητάμε να γίνει ένα ς διάλογος σωστός από μηδενική βάση και να κατανοήσουν ότι ο πρωτογενής τομέας έχει σοβαρά προβλήματα. Το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο και εάν επιβαρυνθούμε και με φορολόγηση, τότε δεν θα μείνει κανείς να παράγει προϊόντα. Προσπαθούν να μας πάρουν τη γη, να βρουν φθηνά εργατικά χέρια και να ελέγχουν την διατροφική αλυσίδα» υπογράμμισε ο κ. Σιαχάμης.

Αποδοκιμασία

Έντονη είναι η αποδοκιμασία του και για την επίθεση που δέχτηκαν οι αγρότες από τις διμοιρίες των ματ, ενώ καταγγέλλει ότι οι αγρότες χωρίς να ενοχλήσουν ή να προκαλέσουν, την ώρα που πήγαν να επιδώσουν το ψήφισμα δέχτηκαν επίθεση με ληγμένα χημικά, καπνογόνα και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης. Μάλιστα ο κ. Σιαχάμης περισυνέλεξε τα υπολείμματα ως πειστήρια και καυτηριάζει σήμερα τη στάση απέναντι στους αγρότες.

«Μας πολέμησαν με χημικά χωρίς λόγο. Ήταν άδικη η επίθεση που δεχτήκαμε και παράλογη η χρήση τέτοιων χημικών. Χρησιμοποίησαν ληγμένα και επικίνδυνα πράγματα, με απαγορευμένες ουσίες. Μόνο σε πόλεμο τα έχουν αυτά, είναι επικίνδυνα και μπορούν να σε σκοτώσουν ακόμη και οι συσκευασίες. Ήταν αναίτια επίθεση και υπήρχε αγριότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιαχάμης, ο οποίος καλεί τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, στην επόμενη κινητοποίηση να δώσουν όλοι το παρών, γιατί έρχεται λαίλαπα.

«Θα τα νιώσουμε στο πετσί μας τα νέα μέτρα. Και φυσικά όσοι βουλευτές τα ψηφίσουν θα είναι ανεπιθύμητοι στο νομό» ξεκαθάρισε και έδωσε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ