2015-11-27 18:45:28
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ...
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δηλώνει... έκπληκτος με τους μαζεμένους τραυματισμούς στον Ολυμπιακό και επισημαίνει πως η καλή άμυνα είναι αυτή που έχει φέρει το σερί νικών στην ομάδα.

Στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, ύστερα και από τους συνεχείς τραυματισμούς, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Οι άμυνες του είναι εξαιρετικές, περνώντας... χειροπέδες στους αντίπαλους γκαρντ, κάτι που το έχει πράξει περίφημα τόσο στο ματς του Ζάγκρεμπ κόντρα στην Τσεντεβίτα, όσο και στην αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα.

Πλέον, σε συνδυασμό με τις βασικές απουσίες στην ομάδα, παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, διεισδύει, ποστάρει, τρέχει τον Ολυμπιακό στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ συνεισφέρει και στο δημιουργικό κομμάτι. Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ντύθηκε... Βασίλης Σπανούλης, με το "καυτό" του τρίποντο στο 38' ύστερα από ντρίμπλα (όταν και έκανε το σκορ 54-49) να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους ερυθρόλευκους.


Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο "Sport24.gr" και στο "Euroleague Greece" για τη 10η σερί νίκη των ερυθρόλευκων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο 25χρονος γκαρντ, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, δηλώνει έκπληκτος με τους συνεχόμενους τραυματισμούς στην ομάδα.

"Aυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί" τόνισε και επεσήμανε πως η καλή άμυνα είναι αυτή που έχει φέρει τα θετικά αποτελέσματα.

-Βαγγέλη, ποιο θεωρείς πως ήταν το "κλειδί" στην αναμέτρηση για εσάς ώστε να φτάσετε στη νίκη; Η άμυνα;

"Ναι, πιστεύω με διαφορά πως το "κλειδί" για εμάς ώστε να φτάσουμε στη νίκη ήταν η άμυνα. Όταν κρατάς μία ομάδα που έχει μέσο όρο στην επίθεση 85 με 86 πόντους στους 52 είναι πολύ σημαντικό για να φτάσεις στη νίκη. Διότι ήταν και ένα ματς που εμείς ήμασταν αρκετά κακοί επιθετικά. Ήμασταν πολύ άστοχοι, χάσαμε πολλά λέι-απ, βολές, τα... πάντα, αλλά παρά το γεγονός αυτό, με τους 52 πόντους που κρατήσαμε την Λαμποράλ ήταν το "κλειδί" πιστεύω για τη σημερινή νίκη".

-Κάνατε ένα άσχημο ξεκίνημα, αλλά πλέον μετράτε ένα σερί νικών που έχει φτάσει το 10-0. Πως το εξηγείς; Είναι θέμα χημείας; Έχετε μάθει καλύτερα ο ένας τον άλλον;

"Η αλήθεια είναι πως με τόσους τραυματισμούς δεν είναι εύκολο να βρούμε την χημεία που θέλουμε. Το σημαντικό όμως είναι πως οι καινούριοι παίκτες έχουν αρχίσει και δένονται μέσα στην ομάδα. Έχουν βρει την χημεία τους, ο καθένας ξέρει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα, και τώρα που έχουμε αρκετές απουσίες κοιτάμε ο καθένας να δώσει το κάτι παραπάνω για να καλύψει τα κενά των παιδιών που λείπουν. Όπως βλέπετε είμαστε... αποδεκατισμένοι, γεμάτοι τραυματισμούς".

-Σας έχει επηρεάσει σαν ομάδα, σας έχει τρομάξει, το γεγονός πως έχετε τόσους τραυματισμούς; Από πλευράς μήπως αρχίσετε πλέον να φοβάστε να κάνετε το κάτι παραπάνω μην χτυπήσει και ο καθένας από σας.

"Κοίτα, αν πας με αυτό σκεπτικό, τότε σίγουρα θα... χτυπήσεις. Είναι όπως έχει συνηθίσει ο καθένας. Αν έχεις μάθει να τα δίνεις όλα, παίζοντας στα κόκκινα, τότε έτσι θα συνεχίσεις να παίζεις. Αν το έχεις στο μυαλό σου, τον φόβο, μήπως και αν, τότε είναι που χτυπάς. Δυστυχώς υπάρχει ατυχία φέτος στους τραυματισμούς. Εγώ προσωπικά όσα χρόνια είμαι στον Ολυμπιακό αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Δεν έχει ξανατύχει. Είναι απίστευτο! Εντάξει, δεν λέω, και σε άλλες σεζόν είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς και απουσίες, αλλά αφορούσαν έναν-δύο παίκτες. Λογικό είναι άλλωστε σε αυτό το επίπεδο να έχεις τραυματισμούς είτε από κούραση, είτε από χτυπήματα, αλλά πέντε-έξι άτομα μαζί, την ίδια περίοδο, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί σε αυτή την ομάδα. Τέλος πάντων, την υγειά μας να έχουμε και να γίνουν όλα τα παιδιά καλά".

-Με τις απουσίες έχεις βελτιώσει την απόδοση σου, παίζεις αρκετά καλά και έχεις δείξει και ηγετικά στοιχεία, παίρνοντας και περισσότερες πρωτοβουλίες. Ένιωσες πως είναι η στιγμή να βγεις μπροστά;

"Όπως είπα, από την στιγμή που λείπουν και τα παιδιά, θα πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να βοηθήσουμε την ομάδα. Εγώ έχω πει ότι θα κάνω ότι μου ζητάει η ομάδα. Αν η ομάδα μου ζητάει να σκοράρω, θα πάρω πάνω μου τις προσπάθειες που πρέπει. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Όσο η ομάδα κερδίζει, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, είτε σκοράρω, είτε δεν σκοράρω. Η ουσία είναι να κερδίζει η ομάδα, αυτό είναι το σημαντικότερο".

-Από θέμα τακτικής τι θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει ο Ολυμπιακός ώστε να συνεχίσει να φέρνει τα θετικά αποτελέσματα;

Η άμυνα μας! Πέρσι διαθέταμε την καλύτερη άμυνα στην Euroleague και αυτή ήταν που μας οδήγησε έως και τον τελικό της διοργάνωσης. Φέτος έχουμε πει πως τα πάντα για εμάς ξεκινούν από την άμυνα και για αυτό θεωρώ πως έχει έρθει αυτό το 10-0 σερί νικών, γιατί έχει ανέβει αρκετά η απόδοση μας στην άμυνα. Και τρανό παράδειγμα είναι η αμυντική μας λειτουργία απέναντι στη Κάχα, που φημίζεται για την επίθεση της".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ