2015-11-28 00:20:07
Φωτογραφία για Κλείνει η «υπόθεση Πολάνσκι»: Δεν τον εκδίδει στις ΗΠΑ η Πολωνία
Κλείνει όπως όλα δείχνουν η «υπόθεση Πολάνσκι», 38 χρόνια μετά, καθώς οι πολωνοί εισαγγελείς υιοθέτησαν την απόφαση του δικαστηρίου της Κρακοβίας και αποφάσισαν να μην εκδοθεί ο σκηνοθέτης στις ΗΠΑ.

Στις 30 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η απόφαση της πολωνικής δικαιοσύνης, βάσει της οποίας απορρίφθηκε το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τα αμερικανικά δικαστήρια για μια υπόθεση παιδεραστίας που ανάγεται στο 1977.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκδοση του Πολάνσκι από την Πολωνία όταν εμφανίστηκε στη Βαρσοβία, το 2014. Ο σκηνοθέτης, που έχει τη γαλλική και την πολωνική υπηκοότητα, ζει μόνιμα στο Παρίσι, όμως διατηρεί και ένα διαμέρισμα στην Κρακοβία της νότιας Πολωνίας.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε δηλώσει ένοχος το 1977 για σεξουαλική επαφή με μια 13χρονη κατά τη διάρκεια φωτογράφισης στο Λος Άντζελες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ομολογία της ενοχής του εξέτισε ποινή 42 ημερών φυλάκισης. Τον επόμενο χρόνο έφυγε από τις ΗΠΑ, καθώς πίστευε ότι ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεσή του θα απέρριπτε τη συμφωνία και θα τον καταδίκαζε σε πολυετή κάθειρξη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ