2015-11-28 13:07:25
Φωτογραφία για ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ... ΟΛΑ Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ!
Κάθε καλοκαίρι οι ομάδες ανανεώνουν τα ρόστερ τους με τις προσθήκες που γίνονται να έχουν και διαφορετική λογική. Στην περίπτωση του Γιάννη Αθηναίου, ο συνώνυμός του, Σφαιρόπουλος, αναζητούσε έναν παίκτη που να έχει τη δυνατότητα προερχόμενος από τον πάγκο να δίνει λύσεις στην περιφέρεια. Οχι μόνο στην οργάνωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, αλλά και στο σκορ όποτε εκείνος μπορεί, και εννοείται στην άμυνα που αναζητά πάνω από όλα ο ίδιος ο προπονητής των ερυθρόλευκων.

Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι ο Αθηναίου έπιασε Λιμάνι, ως αντι-Λαφαγέτ και όχι ως ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Κατσίβελη. Ενας αθλητής που θα γεμίσει το ροτέισον του Θρύλου και παράλληλα θα δώσει όλα τα παραπάνω.

Στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα ήταν ο παίκτης-κλειδί του Σφαιρόπουλου και από αυτούς που έδωσαν καίρια... «χτυπήματα» στους Βάσκους.

Από το DNP (δεν έπαιξε) του πρώτου ματς με την Τσεντεβίτα στην Κρήτη και τα μόλις 28 δευτερόλεπτα στην ήττα της Βιτόρια, ο 27χρονος γκαρντ έφτασε να αγωνίζεται 30 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα στο προχτεσινό παιχνίδι με την ομάδα του Περάσοβιτς.


Ο λόγος ήταν αναμενόμενος. Εκτός από τη λειψανδρία ελέω των τραυματισμών, ο Αθηναίου έπραττε ό,τι ακριβώς ζητούσε ο κόουτς του Θρύλου. Πίεση στην άμυνα, το μυαλό του στο ματς και εκτέλεση.

Με το που έληξε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λαμποράλ Κούτσα, ο Ελληνας γκαρντ φανερά κουρασμένος βγήκε τελευταίος από τα αποδυτήρια και μίλησε στον «Γαύρο» για το ματς με τους Βάσκους, εξηγόντας πώς ήρθε το θετικό αποτέλεσμα.

«Ρίξαμε σημαντικά τους αριθμούς τους»

Η μετάβαση από τα ελάχιστα λεπτά στα 30 σίγουρα θα ήταν δύσκολη για τον Αθηναίου, ο οποίος πάντως με το που τελείωσε το ματς έμαθε πόσο αγωνίστηκε. Δεν είχε καταλάβει πως έπαιξε παραπάνω από 30 λεπτά, με τον ίδιο να απαντάει ότι «είναι σημαντικό και, να σου πω την αλήθεια, δεν είχα καταλάβει ότι είχα παίξει τόσο πολύ. Εγώ από την πλευρά μου θέλω κάθε φορά που περνάω στο παρκέ, τι κι αν είναι δύο λεπτά, τι τριάντα, να δίνω το καλύτερό μου πρόσωπο, να πράττω ό,τι ακριβώς μου ζητήσει ο προπονητής και να κάνω τη διαφορά».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που βγήκε μπροστά. Τι κι αν είχε αρχικά 0/5 σουτ, η πορεία τον βρήκε να εκτελεί δύο τρίποντα που ουσιαστικά έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος του Ολυμπιακού. Ειδικά αυτό που έβαλε στο 57-51 έστειλε τον κόσμο στα ουράνια, την ώρα που ο ίδιος έλαμψε από χαρά.

Αλήθεια, όμως, πώς νιώθει ο Αθηναίου, ο οποίος για τρίτο σερί ματς πέτυχε κομβικά τρίποντα που ήταν ουσιαστικά μισά ροζ φύλλα αγώνα; «Προσπαθώ να έχω καλή ψυχολογία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού», είπε αρχικά ο Ελληνας γκαρντ  και συνέχισε: 

«Θεωρώ ότι μερικές φορές συμβαίνει να μου έρχονται κάποια καλά σουτ μέσα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας και από τους συμπαίκτες μου και το μοναδικό που μένει μετά είναι απλά να πάρω εγώ τις καλές επιλογές».

Η επίθεση εντυπωσιάζει, όμως η άμυνα είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα στις ομάδες. Ο Ολυμπιακός δείχνοντας στο παρκέ ότι είναι η κορυφαία ομάδα σε αυτό το κομμάτι, ανάγκασε τους Βάσκους να μείνουν μόλις στους 52 πόντους. Στο ερώτημα, λοιπόν αν η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα, ο Αθηναίου υποστήριξε πως «πραγματικά καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό. Δηλαδή να ρίξουμε κάτω από τους μέσους όρους της τη Λαμποράλ και θεωρώ ότι αυτό ήταν από τα σημαντικότερα πράγματα που μας οδήγησαν στη νίκη».

«Γνωρίζουν όλοι τους ρόλους τους»

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη παιχνίδι έπαιξε με τους «δαίμονές» του. Είχε με πολιτικά τους Λοτζέσκι και Πρίντεζη στην άκρη του πάγκου, τον Μιλουτίνοφ στο σπίτι του και… αδυνατισμένο από την εξάντληση της διήμερης παραμονής του στο νοσοκομείο, ενώ Σπανούλης και Παπαπέτρου (αν και ο δεύτερος την… έβγαλε καθαρή) χτύπησαν μέσα στο μας.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός νίκησε, ακόμα και με οκτώ παίκτες στο ροτέισόν του. Πώς το εξηγεί αυτό ο Γιάννης Αθηναίου; «Είναι τόσο συγκεκριμένο το πλάνο του προπονητή και της ομάδας σε άμυνα και επίθεση που πραγματικά ο παίκτης όταν θα μπει μέσα ξέρει συγκεκριμένα πράγματα. Τι πρέπει να κάνει και πού πρέπει να δώσει βάση και να παίξει για την ομάδα. Αυτό είναι και το βασικό μας ατού και αυτό είναι που θα μας κρατήσει στις δύσκολες στιγμές, όπως και γίνεται και τώρα», τόνισε ο Ελληνας γκαρντ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ