2015-11-28 22:26:07
Φωτογραφία για Εκθεση - αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με σπάνια ντοκουμέντα
Η Ελληνογερμανική Αγωγή γιορτάζει την επέτειο συμπλήρωσης 90 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι Την ερχόμενη Τετάρτη θα εγκαινιαστεί, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου στην Παλλήνη, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκδοση, αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του κορυφαίου Ελληνα συνθέτη.

Την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου, επιμελήθηκαν ο δημοσιογράφος Φώτης Απέργης και η ιστορικός και κριτικός τέχνης Αθηνά Σχινά. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σπάνιες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη, τις οποίες ευγενικά παραχώρησε ο γιος του, Γιώργος Χατζιδάκις.

Στις φωτογραφίες αυτές έχουν αιχμαλωτιστεί σημαντικές στιγμές του Μάνου Χατζιδάκι από ηχογραφήσεις ιστορικών μουσικών έργων του όπως ο «Μεγάλος Ερωτικός», «Τα Παράλογα», «Η Εποχή της Μελισσάνθης» και «Οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς», παρτιτούρες του, κινηματογραφικές αφίσες, ζωγραφικά έργα των Γιάννη Μόραλη, Μίνου Αργυράκη και Αλέξη Κυριτσόπουλου για εξώφυλλα δίσκων του αλλά και ένα άγνωστο έργο του Γιάννη Τσαρούχη που προοριζόταν για το εξώφυλλο του έργου «Τα Λειτουργικά».


Στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης, ο Φώτης Απέργης θα παρουσιάσει σπάνια ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο του συνθέτη, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά, σε έργα Χατζιδάκι, ο οποίος είχε γνωρίσει τον συνθέτη στα εφηβικά του χρόνια και είχε ακούσει πολύ θερμά λόγια από εκείνον για το ταλέντο του. Στη συναυλία θα συμμετέχει η Παιδική και Εφηβική Χορωδία της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ