2015-11-29 18:05:06
Φωτογραφία για Πόσο επηρέασε τους Κύπριους φοιτητές η τρομοκρατία;
Τι λένε οι σπουδαστές μας για τον φόβο που σκόρπισε το μακελειό στο Παρίσι; Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι σκόρπισε τον φόβο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μέτρα που έχουν πάρει διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αφού έχουν στείλει τον στρατό τους στους δρόμους.

Πόσο επηρέασε όμως του σπουδαστές μας στο εξωτερικό; Συνομιλήσαμε με φοιτητές που βρίσκονται σε Ελλάδα, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο θέλοντας να πάρουμε τον δικό τους παλμό.

Ελλάδα

«Δεν έχω προσέξει καμία δραματική αλλαγή σε θέμα ασφάλειας. Πιο συχνές περιπολίες ίσως από την αστυνομία, αλλά τίποτα το αξιόλογο. Δεν γνωρίζω αν έχουν πάρει κάποια άλλα μέτρα, σίγουρα όμως δεν υπάρχουν σκηνές φόβου σαν αυτές που έχω δει σε άλλες χώρες του εξωτερικού».

«Σίγουρα δεν έχει επηρεάσει την φοιτητική ζωή, αφού οι καφετέριες, τα μπουζούκια και γενικά τα νυχτερινά κέντρα είναι συνεχώς γεμάτα. Το μόνο που σου θυμίζει την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι είναι κάποιοι ψίθυροι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».


Ηνωμένο Βασίλειο

«Έχουμε φοβηθεί αρκετά και εμείς και οι κάτοικοι εδώ αλλά αυτό δεν μας σταματά από το να ακολουθήσουμε την καθημερινότητα μας. Υπάρχουν ένοπλοι στον δρόμο που αυτό μας δίνει κάποια μορφή ασφάλειας αλλά και τρόμου ταυτόχρονα».

«Συνεχίζουμε κανονικά την ζωή μας αφού η Αγγλία γενικά είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο».

Γαλλία

«Τις πρώτες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τρομοκρατηθήκαμε πάρα πολύ. Φοβόμασταν να πάμε μέχρι και στην υπεραγορά. Τις τελευταίες ημέρες το αίσθημα του τρόμου έχει χαθεί σε γενικές γραμμές, ο φόβος όμως υπάρχει ακόμα».

«Ο ντόπιος πληθυσμός μπαίνει σιγά - σιγά πίσω στην ρουτίνα. Οι πιο πολλοί είμαστε “μουδιασμένοι” ακόμα από αυτά που συνέβησαν, αλλά οι ντόπιοι εδώ φαίνεται να το αντιμετωπίζουν θαρραλέα, κάτι που μας κάνει και εμάς πιο σίγουρους για την ασφάλεια μας».
 Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ