2015-12-01 02:59:05
Φωτογραφία για Όλα τα λάθη που κάνεις όταν ξεβάφεσαι είναι εδώ
1. Ξαπλώνεις χωρίς να ξεβαφτείς

Νο. 1 λάθος που το κάνουμε οι περισσότερες. Ξέρουμε πως όταν γυρνάς σπίτι το τελευταίο που θέλεις να κάνεις είναι να ξεβαφτείς. Όταν όμως κοιμάσαι βαμμένη, το μακιγιάζ σου μπλέκεται με τα βακτήρια του προσώπου σου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κηλίδες και στίγματα. Επίσης σου προκαλεί αφυδάτωση και ξηρότητα για αυτό μην το αποφεύγεις.

2. Δεν πλένεις το πρόσωπο σου αφού έχεις ξεβαφτεί με μαντηλάκια καθαρισμού

Όταν χρησιμοποιείς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και όχι κάποιο γαλάκτωμα ή λοσιόν πρέπει να ξεπλένεις το πρόσωπό σου γιατί τα μαντηλάκια δεν καθαρίζουν τελείως το πρόσωπό σου. Διάλεξε ένα απαλό σαπούνι προσώπου και χρησιμοποίησε το μετά το ντεμακιγιάζ για να φύγουν και τα παραμικρά απομεινάρια του μέηκ απ.

3. Χρησιμοποιείς ένα μαντηλάκι για να ξεβαφτείς

Το να χρησιμοποιείς ένα μόνο μαντηλάκι για να αφαιρέσεις όλο το μακιγιάζ δεν είναι αποτελεσματικό για δύο λόγους:


1. Υπάρχει πιθανότητα να μεταφέρεις το μακιγιάζ των ματιών, στο υπόλοιπο σου πρόσωπο ή και το αντίθετο με αποτέλεσμα να μην αφήσεις του πόρους σου να “αναπνεύσουν”.

2. Ειδικά αν έχεις κάνει έντονο μακιγιάζ, ένα μαντηλάκι καθαρισμού δεν είναι αρκετό για να το αφαιρέσει όλο εντελώς.

4. Δεν δίνεις την απαραίτητη προσοχή στην αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών

Η περιοχή των ματιών, είναι από τα πλέον ευαίσθητα σημεία του προσώπου και για αυτό πρέπει να τα φροντίζεις και να τα περιποιείσαι ιδιαίτερα. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο για να βγάλεις το eye liner, τη μάσκαρα καθώς και το μολύβι ματιών ακόμη κι αν χρειαστεί να χαλάσεις 5 – 6 μαντηλάκια. Για πιο αποτελεσματική αφαίρεση, τοποθέτησε για μερικά δευτερόλεπτα το βαμβάκι με το γαλάκτωμα στα μάτια σου, έτσι ώστε να μαλακώσει το eye liner και η μάσκαρα και στη συνέχεια με απαλές κυκλικές κινήσεις, αφαίρεσε το όλο. Να θυμάσαι ΔΕΝ τρίβουμε το μάτι μας γιατί έτσι δημιουργούμε λεπτές γραμμές και σπάμε μικρά αγγεία στην περιοχή.

5. Δεν χρησιμοποιείς το σωστό προϊόν ντεμακιγιάζ

Το προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς έχει άμεσα σχέση με το τι μακιγιάζ έχεις κάνει. Για παράδειγμα, αν έχεις βάλει μια ΒΒ cream ή λίγο κονσίλερ, ένα νερό καθαρισμού είναι ότι πρέπει. Αν όμως έχεις κάνει ολοκληρωμένο μακιγιάζ (foundation, contouring, make – up κλπ) πρέπει να προσέχεις πολύ τα προϊόντα ντεμακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσεις, για παράδειγμα ένα “δυνατό” καθαριστικό γαλάκτωμα, θα βοηθούσε πολύ.

6. Το νερό που πλένεις μετά το πρόσωπο σου, είναι πάρα πολύ ζεστό

Μη χρησιμοποιείς καυτό νερό στο πρόσωπο σου, γιατί ξηραίνει και αφυδατώνει το δέρμα σου, αλλά ούτε και παγωμένο. Η καλύτερη επιλογή, είναι να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό.

7. Χρησιμοποιείς το λάθος προϊόν ντεμακιγιάζ για την επιδερμίδα σου

Για να μάθεις ακριβώς τι τύπο επιδερμίδας έχεις αλλά και ποια είναι τα πιο κατάλληλα και αποτελεσματικά προϊόντα για σένα, συμβουλέψου έναν δερματολόγο.

8. Δεν βλέπεις την περιεκτικότητα σε pH του ντεμακιγιάζ πριν το αγοράσεις

Μη ξεχνάς, πως ένα υγιές δέρμα έχει ποσοστά pH 4.0 με 5.5. Και είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς αυτά τα επίπεδα γιατί έτσι το πρόσωπο σου θα παραμένει υγιές και προστατευμένο από βακτήρια ή διάφορα μικρόβια. Ιδανικά, να χρησιμοποιείς προϊόντα καθαρισμού με pH 3.0 έως 3.5.

9. Χρησιμοποιείς πολύ “σκληρό” scrub προσώπου

Όπως έχουμε ξαναπεί, το πρόσωπο, είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές μας και πρέπει να το προσέχουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Χρησιμοποιώντας ένα τραχύ και βαρύ scrub, μόνο κακό μπορείς να κάνεις στο πρόσωπου σου. Εναλλακτικά, αναζήτησε scrub προσώπου για ευαίσθητες επιδερμίδες ή scrub με πιο κρεμώδη και απαλή υφή.

10.  Τρίβεις έντονα το πρόσωπό σου με την πετσέτα

Όταν ξεβάφεις το πρόσωπό σου οι πόροι σου είναι ανοιχτοί και ευάλωτοι, μπορεί εσύ να νομίζεις ότι το τρίψιμο της καθαρής πετσέτας θα απομακρύνει πιο εύκολα τους ρύπους ωστόσο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ερεθίσεις το πρόσωπό σου. Να θυμάσαι: Κάνουμε απαλές, ταμποναριστές κινήσεις όχι βίαιες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ