2015-12-01 12:28:20
Φωτογραφία για ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΡΙΑΔΕΣ ΤΩΝ... ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ!
Τις τελικές τριάδες των υποψηφίων για τα κορυφαία ποδοσφαιρικά βραβεία της χρονιάς ανακοίνωσε η FIFA.

Από αυτά, ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες για την διάσημη «Χρυσή Μπάλα» όπου πέρα των… κλασικών, στην τριάδα πλασαρίστηκε φέτος αντί του Μάνουελ Νόιερ (2014), ο Νεϊμάρ.

Οι κατηγορίες πέρα της «Χρυσής Μπάλας» οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει στη Ζυρίχη στις 11 Ιανουαρίου του 2016, είναι ο αντίστοιχος της κορυφαίας γυναίκας, καθώς και οι αντίστοιχες κατηγορίες σε άντρες και γυναίκες για τον καλύτερο προπονητή για το 2015.

Για τη «Χρυσή Μπάλα» οι δύο από τις τρεις υποψηφιότητες ήταν γνωστές με τους Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπρατσελόνα) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Ρεάλ Μαδρίτης) να παραμένουν ακλόνητοι. Αυτός που θα διεκδικήσει μαζί τους το βραβείο, είναι ο Νεϊμάρ (Βραζιλία/Μπαρτσελόνα), ο οποίος πήρε τη θέση στα… σημεία από τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες.


Στις γυναίκες, υποψήφιες είναι οι Κάρλι Λόιντ (Η.Π.Α./Χιούστον Ντας), Άια Μιγιάμα (Ιαπωνία/Οκαγιάμα Γιουνόγκο Μπέλε) και Σέλια Τσάτσιτς (Γερμανία/Φρανκφούρτη)

Οσον αφορά τους προπονητές των ανδρικών ομάδων, εκεί φιγουράρει το όνομα του τεχνικού της εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στη φετινή φάση των ομίλων του Champions League, Πεπ Γκουαρντιόλα (Ισπανός/Μπάγερν Μονάχου). Αντίπαλοί του για τον τίτλο, είναι οι: Λουίς Ενρίκε Μαρτίνες (Ισπανός/Μπαρτσελόνα) και Χόρχε Σαμπαόλι (Αργεντινός/εθνική Χιλής)

Τον αντίστοιχο τίτλο του καλύτερου προπονητή/τριας για το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι οι: Ζιλ Έλις (Αμερικανή/εθνική Η.Π.Α.), Μαρκ Σάμπσον (Ουαλός/εθνική Αγγλίας) και Νόριο Σασάκι (Ιάπωνας/ εθνική Ιαπωνίας).

Ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το βραβείο «Πούσκας» που αφορά το καλύτερο γκολ της χρονιάς, με τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα να βρίσκεται στην τελική τριάδα της συγκεκριμένης κατηγορίας, διεκδικώντας και δεύτερο βραβείο. Οι δύο του αντίπαλοι, είναι οι: Αλεσάντρο Φλορένζι (Ιταλός/Ρόμα) και Βέντελ Λίρα (Βραζιλιάνος/Γκοϊανέσια).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ