2015-12-02 21:40:07
Φωτογραφία για Cafedecursa, μια εκκεντρικότητα που κοστίζει…
Ο μικρός βελτιωτικός οίκος custom μοτοσικλετών CR&S «έβαλε γκολ» μέσα... στην έδρα του το Μιλάνο, όπου διεξήχθη η έκθεση EICMA 2015, με την αποκάλυψη του Cafe Racer «Cafedecursa».

Το Cafedecursa εξοπλίζεται με τον ίδιο υπερκυβισμένο κινητήρα της γνωστής S&S, 117 κυβικών ιντσών X Wedge που έχει σχήμα καρδιάς και πρωτοεμφανίστηκε στην ΕICMA 2009 πάνω στο πρωτότυπο μαστόδοντο Cruiser- DUU.

Επίσης, δανείζεται από το DUU την τεράστια ατσάλινη σωληνωτή «ραχοκοκαλιά» που αποτελεί ταυτόχρονα πλαίσιο και ρεζερβουάρ καυσίμου. Κοινά μέρη αποτελούν ακόμη το ατσάλινο μονόμπρατσο ψαλίδι, τα φρένα, οι τροχοί, η εξάτμιση και οι αναρτήσεις.

Το Cafedecursa διαφοροποιείται από το φαίρινγκ σε στυλ Cafe Racer με την αλουμινένια σήτα στην εισαγωγή αέρα και τα ρυθμιζόμενα κλιπ-ονς που προσδίδουν «αγωνιστικό» ταμπεραμέντο και τα δίδυμα στρογγυλά φανάρια εμπρός και πίσω.

Ο τεράστιος V-2 κινητήρας αποδίδει 96 ίππους (71Kw) στις 5.100 στροφές και με τη φροντίδα της CR&S απέκτησε περισσότερη ροπή που φθάνει τα 158Νm (117ft-lb) στις 4.300 στροφές. Δηλαδή, αντιστοιχεί 1 λιμπρόποδο ροπής για κάθε κυβική ίντσα.


Αυτή η δύναμη επαρκεί για να «σπρώξει» το βάρους 245 κιλών (χωρίς υγρά) Cafedecursa από στάση στα 130χλμ.(80mph) σε 7,4” και του χαρίζει τελική ταχύτητα 200χλμ. (125mph).

Η CR&S διατηρεί στο Cafedecursa το ίδιο ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι των 48mm που χρησιμοποιεί στο DUU, καθώς και το πίσω αμορτισέρ. Μοιράζονται επίσης τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo και τις ίδιες ελαφρές 17” ζάντες.

Διατηρώντας την παράδοση που θέλει τα Cafe Racers να είναι «λαίμαργα», το Cafedecursa διανύει, σύμφωνα με τη CR&S 13,8 χλμ. με κάθε λίτρο βενζίνης. Με τη χωρητικότητα του πλαισίου-ρεζερβουάρ στα 14,5 λίτρα η αυτονομία του δύσκολα ξεπερνά τα 150 χλμ. βόλτας χωρίς ανεφοδιασμό. Περισσότερα απ' όσα μπορεί να αντέξει σερί ο αναβάτης, χωρίς ενδιάμεση στάση Όπως και στο DUU η CR&S υπόσχεται στους αγοραστές του Cafedecursa ένα πλήθος από διαφορετικές μηχανολογικές και αισθητικές επιλογές. Αυτές περιλαμβάνουν την επιλογή σασμάν της Baker με 5 ή με 6 ταχύτητες, μονή ή διπλή σέλα, τροποποιήσεις στη θέση οδήγησης και στις αναρτήσεις, μία πατενταρισμένη πτυσσόμενη ζελατίνα, αλουμινένιες διακοσμητικές λεπτομέρειες, ποδιά κινητήρα, διάφορες αποχρώσεις για το πλαίσιο και πολλές επιλογές στα γραφικά.

Το μόνο που δεν αλλάζει είναι το βασικό χρώμα της κατάμαυρης μοτοσικλέτας που παραμένει η μόνη επιλογή. Η CR&S (προφέροντάς τη φίρμα στα αγγλικά παραπέμπει στην ελληνική λέξη «Σειρήνες») δεν ανακοίνωσε την τιμή του Cafedecursa, αλλά πρέπει να κοστολογείται όσο και το DUU, περίπου 35.000 ευρώ, για μία μοτοσικλέτα που θυμίζει εκείνη του Δικαστή «Ντρεντ».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ