2015-12-03 01:48:06
Φωτογραφία για Συγκλονιστικές προσωπικές μαρτυρίες για τον γέροντα Παΐσιο από τον αρχιμανδρίτη Αρσένιο Μάϊπα!
Συγκλονιστικές προσωπικές μαρτυρίες για τον γέροντα Παΐσιο κατέθεσε, με απλό και... ταυτόχρονα γλαφυρό τρόπο, ο αρχιμανδρίτης της Μονής Μολυβδοσκεπάστου Κονίτσης π. Αρσένιος Μάϊπας ! 

 Σε εκδήλωση για τον όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης» στα Γιάννινα, παρουσία του επιχώριου Μητροπολίτου Μαξίμου, στον οποίο ο π. Αρσένιος δώρισε μια ξυλόγλυπτη εικόνα του Αγίου Αρσενίου, την οποία είχε φιλοτεχνήσει ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος. Ο π. Αρσένιος, αφηγήθηκε κάποια από τα προσωπικά του βιώματα των συναντήσεων, που είχε με τον Παΐσιο, εξήρε τις αρετές, τα χαρίσματά του, τονίζοντας ότι με το λόγο του μεταπλάθει όλο τον κόσμο. 

Περιέγραψε τη συγκινητική τους, τελευταία συνάντηση, στις αρχές του 1994, λίγους μήνες πριν την κοίμησή του, ενώ αναφέρθηκε στις προφητείες του, ορισμένες εκ των οποίων επαληθεύονται κατά γράμμα. Μετέφερε στο πολυπληθές ακροατήριο, ανάμεσα στο οποίο ήταν και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, νότα αισιοδοξίας μέσα από τα λόγια του Γέροντα Παΐσιου, ο οποίος δίδασκε, ότι «μετά τη μπόρα τη δαιμονική έρχεται πάντα λιακάδα θεϊκή». Τις προσωπικές εμπειρίες του από τη γνωριμία με τον Γέροντα Παΐσιο, μετέφερε στο κοινό και ο κ. Αθανάσιος Ρακοβαλής, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στα διορατικά χαρίσματα του αγίου και στα πνευματικά δώρα που αποκόμισε από τις συναντήσεις που είχε μαζί του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ