2015-12-03 07:20:37
Φωτογραφία για Η Ευρώπη προτείνει να φυλάξουμε τα σύνορα μας και η ελληνική κυβέρνηση το αρνείται! Ποιος είναι ο λόγος;
Αμετακίνητη έως και αμετανόητη παραμένει η κυβέρνηση στις εκκλήσεις των Ευρωπαίων για φύλαξη των ελληνικών συνόρων τα οποία έχουν περιπέσει σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης.

Το ότι θα φτάναμε κάποια ημέρα στο σημείο τα ευρωπαϊκά κράτη να κάνουν εκκλήσεις στην Αθήνα για να φυλάξει, όχι τα δικά τους, αλλά τα δικά της σύνορα(!) σίγουρα θα φάνταζε ως κακόγουστο αστείο πριν από μερικά κιόλας χρόνια. Και όμως η είδηση είναι τόσο πραγματική όσο και κυριολεκτικά ανήκουστη.

Παρά το γεγονός αυτό το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ανυποχώρητο μη συζητώντας τη λήψη οποιοδήποτε μέτρου φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μέσω των οποίων εισέρχονται χιλιάδες αλλοδαποί οι οποίοι αφού φτάνουν στα νησιά, εντελώς ανεμπόδιστα, στη συνέχεια προωθούνται στην περίφημη ενδοχώρα (βλ. Αθήνα) και στις επίσης περίφημες «δομές».

Αφού η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να λάβει το οποιοδήποτε μέτρο  η ΕΕ αποφάσισε να ζητήσει από την Ελλάδα την κοινή φύλαξη των συνόρων με την δύναμη FRONTEX (τόσο Ακτοφυλακής όσο και Συνοριοφυλακής) για να λάβει πάλι αρνητική απάντηση.


Μετά και από αυτή την εξέλιξη και τη συνεδρίαση του κολεγίου των Επιτρόπων της ΕΕ με τις δηλώσεις του Φιλανδού Αντιπρέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν και του Ολλανδού Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα βελτίωσης της νομοθεσίας Φράνς Τίμμερμανς για την ανάγκη φύλαξης των ελληνικών συνόρων από τη Frontex, ήλθε η σειρά του Γκι Φερχόφσταντ.

Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στην Ευρωβουλή καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου, γιατί αρνείται την ανάπτυξη ευρωπαϊκών δυνάμεων ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής για την καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, όχι μιας τρίτης χώρας ή κάποιας της Αφρικής αλλά της Ελλάδας!

Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ζώνη Σένγκεν της οποίας τα εξωτερικά σύνορα μοιάζουν με ελβετικό τυρί. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σύνορά της θα πρέπει να δεχθεί την βοήθεια της Ευρώπης.»

Ο Φερχόφσταντ θεωρεί απαράδεκτη την δικαιολογία ότι η φρούρηση των ελληνικών συνόρων από άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. προσβάλει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και τονίζει ότι δεν μπορεί μια χώρα να είναι μέλος της συνθήκης Σένγκεν και την ίδια στιγμή να αρνείται να διαχειριστεί τα σύνορά της, σχολιάζοντας: «Αν συμβεί αυτό η ζώνη Σένγκεν θα συρρικνωθεί».

Προφανώς και οι αιτιάσεις του Φερχόφσταντ είναι απαράδεκτες σε ότι αφορά την παρέμβαση σε εθνικής ασφάλειας ενός ανεξάρτητου κράτους, αλλά αυτή έρχεται μετά από τις ακατανόητες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης η οποία για άγνωστο λόγο μέχρι και ύποπτο αρνείται να κάνει το αυτονόητο να φυλάξει δηλαδή τα σύνορά της!

Πρόκειται ασφαλώς για ένα παράλογο σκηνικό, το οποίο έχει σχέση και με την συμμετοχή της Ελλάδας στην συνθήκη Σένγκεν. Εάν δεν ήταν η Ελλάδα στην συνθήκη τότε κανείς δε θα μπορούσε να πει τίποτα.  Πριν από αυτό όμως εάν η Ελλάδα έκανε αυτό που κάθε κράτος κάνει για τους πολιτες του δηλαδή να φυλάξει τα σύνορα δεν θα υπήρχε καν θέμα.

Αντ΄ αυτού η Ελλάδα γίνεται για ακόμη μια φορά το προβληματικό μέλος μιας Ένωσης και αυτό γιατί αρνείται να φυλάξει τα σύνορά της, αναγκάζοντας τους ξένους να της το υπενθυμίσουν!

Και να θέλαμε να δώσουμε μια λογική εξήγηση δυστυχώς αυτή δεν υπάρχει.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ