2015-12-03 13:30:26
Φωτογραφία για Φάκελοι γενοσήμων πωλούνται από 170.000 ευρώ και πάνω
Aπό τη στιγμή που η δύναμη της δραστικής ουσίας υποκαθιστά την επωνυμία του σκευάσματος, δεν υπάρχει λόγος μία φαρμακοβιομηχανία να κρατά στη φαρέτρα της κάποιο φάκελο ή σκεύασμα που είναι ανενεργό μεν, σταθερά κοστοβόρο δε.

ΙΑΤRONET.GR

Φάκελοι φαρμάκων, καθώς και ανενεργά σκευάσματα αλλάζουν το τελευταίο διάστημα χέρια ως φυσική απόρροια των ραγδαίων ανακατατάξεων που σημειώνονται στον οικονομικό αυτό χώρο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράγοντες αναφέρουν στο Ιatronet, ότι από τη στιγμή που η δύναμη της δραστικής ουσίας υποκαθιστά την επωνυμία του σκευάσματος - και προς τα εκεί οδεύουν όλα τα κράτη- τότε δεν υπάρχει και λόγος μία φαρμακοβιομηχανία να κρατά στη φαρέτρα της κάποιο φάκελο ή σκεύασμα που είναι ανενεργό μεν, σταθερά κοστοβόρο δε. Αντί αυτού αποφασίζει να το πουλήσει σε ανταγωνίστριες δυνάμεις έναντι βεβαίως σημαντικού τιμήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, πηγές τονίζουν ότι ήδη αρκετές εταιρείες -πολυεθνικές- που πλέον δεν τους συμφέρει να κρατούν γενόσημα στο χαρτοφυλάκιό τους, καθώς οι τιμές των τελευταίων έχουν κατρακυλήσει, έχουν βγάλει προς πώληση κάποιους φακέλους- και μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά τους είναι και ελληνικές επιχειρήσεις. Το κόστος αυτών των φακέλων εξαρτάται βεβαίως από τη δραστική ουσία (ποια είναι) και την κινητικότητα που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο σκεύασμα στην αγορά.

Πηγές επισημαίνουν πάντως ότι οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 170.000 ευρώ και φθάνουν και τα 220.000 ευρώ. Το θέμα είναι ότι οι αγοραστές επωφελούνται με την αγορά του εν λόγω φακέλου, καθώς το σκεύασμα συνοδεύεται από όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, οι οποίες για να ληφθούν κάνουν αρκετά χρόνια και κοστίζουν σημαντικά ποσά.

Την ίδια στιγμή, ελληνικές επιχειρήσεις που διαθέτουν παραγωγή και δικά τους γενόσημα προχωρούν σε ένα συνολικό lifting του χαρτοφυλακίου τους, πουλώντας σκευάσματα που ήταν ανενεργά ή δεν έκαναν τις απαιτούμενες πωλήσεις. Έτσι, πρόσφατα ελληνική φαρμακοβιομηχανία πούλησε το γενόσημό της σε εταιρεία ΚΑΧ (κάτοχος άδειας κυκλοφορίας) με τη δέσμευση της τελευταίας ότι θα διατηρήσει την παρασκευή αυτού στη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ