2015-12-03 16:44:06
Φωτογραφία για Σάλος με την... ξυρισμένη χήρα του Φάηλου Κρανιδιώτη για το σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα
Σάλο προκάλεσε στα social media σχόλιο του πρώην συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά... Φάηλου Κρανιδιώτη, αναφορικά με όσα είπε χθες στην κηδεία του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα, ο σύντροφος του ηθοποιού Κώστας Φαλελάκης.

Υπενθυμίζει ότι ο κ. Φαλελάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε για τα διαδικαστικά μετά το θάνατο του συντρόφου του, λόγω της έλλειψης σχετικής νομοθεσίας στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση της πολιτείας αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Με ανάρτησή του στα social media, ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτήρισε τον κ. Φαλελάκη... «ξυρισμένη χήρα»!

Συγκεκριμένα, ο κ. Κρανιδιώτης έγραψε: «Μεγάλος ηθοποιός ο Χατζησάββας. Τον έχω δει στο θέατρο και όποτε έβλεπα στην τηλεόραση πως συμμετέχει σε σειρά, ήταν κίνητρο να την δω. Τώρα γιατί πρέπει να φάμε στη μάπα την αξύριστη "χήρα" του; Άμα ο εκλιπών ήθελε να μιλήσει για όλα αυτά, θα το είχε κάνει».


Η ανάρτησή του έβαλε αμέσως φωτιά στα social media που χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα. Από την μία υπάρχουν αυτοί που τον χαρακτήρισαν από ομοφοβικό και ρατσιστή στα πιο... ευγενικά σχόλια, μέχρι «φελλό», «ψωνάρα», «φασίστα» κ.λπ., ή κάνοντας ακόμη και λογοπαίχνια με το όνομά του «Φαήλος ο φαύλος». Στον αντίποδα, δεν έλειψαν και οι υποστηρικτές του κ. Κρανιδιώτη που εξαπέλυσαν τις δικές τους ύβρεις τόσο εναντίον του κ. Φαλελάκη όσο και κατά των ομοφυλοφίλων. Οι πιο «ευγενείς» φέρουν ως πρόφαση ότι ο Χατζησάββας δεν είχε «προκαλέσει» ή «μιλήσει» ποτέ για τα προσωπικά του, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του κ. Φαλελάκη, ενώ οι πιο «ένθερμοι» υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να τους δοθούν δικαιώματα γιατί «κινδυνεύει» η κοινωνία και η Ελλάδα.

Στήριξη από Αδωνι

Σημειώνεται ότι τον κ. Κρανιδιώτη έσπευσε να στηρίξει μέσω Twitter ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης. «Τον @failosK για πολλά μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς αλλά σίγουρα όχι για το εάν έχει το θάρρος της γνώμης του», ανέφερε σε ανάρτησή του.

Περισσότερο λάδι στη φωτιά από τον Κρανιδιώτη

Παρακολουθώντας τα αίματα να ανάβουν, ο κ. Κρανιδιώτης επέστρεψε με νέα ανάρτηση σε ανάλογο προκλητικό ύφος:

«Όποτε πετυχαίνετε την πολιτική ορθότητα, να μην ξεχνάτε ποτέ να σκουπίσετε τα παπούτσια σας πάνω στα μούτρα της. Κάνεις σκληρή κριτική σε gay ή διαφωνείς με μαλακίες που λένε ή κάνουν, είσαι "ομοφοβικός". Άμα δε το gay συμπίπτει με αριστεριλίκι, σύμφωνα συμβίωσης, κλπ, τότε μιλάμε για τα Άγια των Αγίων να 'ούμ'. Με gay επιτρέπεται να διαφωνούμε μόνο για το αν μας αρέσει πχ ο τραχανάς. Άπαξ και διαφωνείς με άλλες συμπεριφορές ή την μοδέρνα πολιτική ατζέντα τους, τότε αρχίζουν οι τσιρίδες κι οι ταμπέλες. Στα μέζεα μας. Ένας σοβαρός άνθρωπος, μεγάλος καλλιτέχνης, επιλέγει επί σχεδόν 70 χρόνια που έζησε, να κρατάει την προσωπική του ζωή και τις ερωτικές επιλογές του μακριά από τα μάτια του κόσμου. Προφανώς έτσι γούσταρε, ήταν επιλογή του. Και τώρα τον βγάζουν λεζάντα. Βρες το λάθος», ανέφερε.

Αιχμές κατά της πολιτείας για ομοφοβική στάση από το Ποτάμι

Αναφορά στο θέμα έκανε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για την «εκκρεμότητα» του συμφώνου συμβίωσης, αλλά και της καύσης των νεκρών.

Ο κ. Θεοδωράκης έγραψε σχετικά:

«O Μηνάς Χατζησάββας ήταν ομοφυλόφιλος. Και ήθελε όταν πεθάνει να τον κάψουν. Πέθανε. Και ο σύντροφός του – εδώ και 25 χρόνια – Κώστας Φαλελάκης πρέπει τώρα να πείσει και το τελευταίο όργανο της ελληνικής πολιτείας ότι αυτός αντιπροσωπεύει τη θέληση του Μηνά. Θα πληρώσει βέβαια και φόρο για την κοινή τους περιουσία γιατί δεν είναι αυτοδίκαια κληρονόμος του. Και για να καεί η σορός του Μηνά πρέπει να «πάνε» στη Βουλγαρία. Να γίνει τέφρα και να σκορπισθεί στη θάλασσα (κάπου ανοιχτά των Πολιτικών της Εύβοιας έμαθα ότι ήθελε ο Μηνάς).

Γιατί τα γράφω όλα τόσο ψυχρά; Γιατί θέλω να πω χωρίς φτιασιδώματα ότι είναι ντροπή μας αυτές οι «εκκρεμότητες». Τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν είναι μόνο για τα χαρτιά και τα συνθήματα. Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΥΓ:

Τα γράφω ψυχρά και για έναν ακόμη λόγο. Στην πολιτική κηδεία του Μηνά, στο πρώτο νεκροταφείο, ήταν τόση η αρμονία που δεν τολμώ να προσθέσω ένα κόκκο συναισθήματος. Οι ιστορίες του Κώστα, οι στίχοι της Δημουλά, η φωνή του Κοτανίδη, οι μουσικές της Nina Simone, τα μηνύματα της οικογένειάς του, τα λιτά χειροκροτήματα, τα λευκά άνθη συντέλεσαν σε μια ζηλευτή παράσταση. Του οφείλουμε πολλά του Μηνά Χατζησάββα. Μας έμαθε και πως αλλιώς μπορούμε να αποχαιρετάμε τους νεκρούς μας. Γιατί, μην έχετε αμφιβολία, την παράσταση αυτός την υπαγόρευσε. Με την ευγένεια, το πνεύμα και την αντισυμβατικότητα της ζωής του.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ