2015-12-05 19:01:05
Φωτογραφία για Κύπρος: Πήγε για δωρεάν διακοπές και κατέληξε στο κελί
Το δικαστήριο έχει καθήκον να πατάξει αξιόποινες συμπεριφορές προκειμένου να καταδείξει ότι η συνέχιση της διάπραξης τέτοιων αδικημάτων από επιρρεπή πρόσωπα δεν είναι ανεκτή και θα πρέπει επιτέλους να τερματιστεί. Τα πιο πάνω επεσήμανε η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Γεωργία Κορφιώτη, καταδικάζοντας σε φυλάκιση δύο μηνών 40χρονο Βρετανό ελαιοχρωματιστή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι  εξασφάλισε πίστωση με δόλο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 1ης και 8ης Νοεμβρίου 2015 εξασφάλισε πίστωση ύψους €2.403 από το ξενοχοδείο «Χίλτον». Ο κατηγορούμενος είχε εξασφαλίσει διαμονή στο ξενοχοδοχείο μέσω της ιστοσελίδας κρατήσεων και όταν αφίχθη στην Κύπρο για αναψυχή, έδωσε μια πιστωτική κάρτα στην υποδοχή ως εξασφάλιση για την πληρωμή της διαμονής του. Τη μέρα που έπρεπε να παρουσιαστεί και πάλι στην υποδοχή για την αναχώρηση του, ο κατηγορουμένος ήταν άφαντος, ενώ στο δωμάτιο του εγκατέλειψε μια κλειδωμένη τσάντα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που τον συνέλαβε και τον έθεσε υπό κράτηση, αφού διαφάνηκε πως η πιστωτική κάρτα που είχε αφήσει ήταν κλεμμένη και ο λογαριασμός κλειστός.

Στην επιμέτρηση της ποινής η δικαστής έλαβε υπόψη ότι ο 40χρονος πλήρωσε τελικά τον λογαριασμό του ξενοδοχείου, ότι ήταν λευκού ποινικού μητρώου και ότι παραδέχθηκε αμέσως το αδίκημα που διέπραξε. Στο σκεπτικό της απόφασης της, έκρινε πως η μόνη αρμόζουσα ποινή είναι αυτή της στερητικής της ελευθερίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ