2015-12-06 11:16:52
Φωτογραφία για ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΙΔΡΥΩ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ
«Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, διαψεύδοντας σενάρια δικής του επιστροφής σε κεντρικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία, ή σκέψεις ίδρυσης νέου κόμματος. Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι θέλει τη Ν.Δ. «ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας». «Και πάντως αγωνία που δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει. Και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η ανορθωτική προσπάθεια που ξεκινήσαμε και εγκαταλείφθηκε από τη νέα κυβέρνηση» προσθέτει.

Ως προς τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Σαμαράς ζητά «την ενότητα, τη σοβαρότητα και τη δικαίωση του έργου που έκανε η παράταξη», ενώ ζητά και «μεγαλοσύνη απέναντι σε φίλους και αντιπάλους, εντός και εκτός της παράταξης». 

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει επίσης ευφάνταστα σενάρια τα ενδεχόμενα μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, εκτιμώντας πως «σήμερα τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν».

«Είναι το μόνο στο οποίο συμφωνώ με την κυβέρνηση: Σήμερα τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν! Γι' αυτό, όσα λέγονται αποτελούν ευφάνταστα σενάρια και μόνο. Αν η κυβέρνηση εγκαταλείψει τα ψέματα και τις ιδεοληψίες της, το πράγμα αλλάζει. Αλλά ως τότε, δεν τίθεται θέμα» αναφέρει.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ