2015-12-06 15:52:05
Φωτογραφία για Κύπρος: Πλατεία Ελευθερίας - Αρχίζει η σκυροδέτηση - Kλειστοί δρόμοι
Τα ξημερώματα Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί η πιο καθοριστική φάση υλοποίησης του έργου Ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα Χώρου, με τη σκυροδέτηση της γέφυρας της Πλατείας, οι εργασίες της οποίας θα διαρκέσουν για ένα εικοσιτετράωρο, μέχρι να χυθεί το μπετόν.

Με τη σκυροδέτηση της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας η οποία, βάσει του προγραμματισμού θα περατωθεί εντός 24 ωρών, αρχίζει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση του πιο σημαντικού έργου για την πρωτεύουσα.

Ένεκα των εργασιών αυτών, ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι έχουν καταρτιστεί ειδικές κυκλοφοριακές και άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες αρχίζουν από σήμερα το πρωί και λήγουν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, που υπολογίζεται ξημερώματα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, σήμερα κλείνουν για την κυκλοφορία οχημάτων οι οδοί Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Κωστάκη Παντελίδη (από τις 8 μ.μ.) και η Λεωφόρος Ομήρου από τη συμβολή στην Πλατεία Σολωμού μέχρι και τη συμβολή στη Λεωφόρο Ευαγόρου (από τις 11 μ.μ.), ενώ η οδός Θερμοπυλών θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων αύριο μεταξύ των ωρών 1-11 π.μ.


Πιο αναλυτικά:

Η στάθμευση κατά μήκος των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Κωστάκη Παντελίδη δεν θα επιτρέπεται από τις 5 μ.μ. σήμερα το απόγευμα.

Ο χώρος στάθμευσης της Τάφρου Ντ’ Αβίλα θα λειτουργεί κανονικά. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη σκάλα πρόσβασης πεζής διακίνησης προς τη γέφυρα Δώρου Λοΐζου.

Η Λεωφόρος Ομήρου, από τη συμβολή στην Πλατεία Σολωμού μέχρι και τη συμβολή στη λεωφόρο Ευαγόρου, θα κλείσει για την κυκλοφορία οχημάτων απόψε στις 11 το βράδυ.

Για λόγους ασφαλείας του κοινού η προσωρινή πεζογέφυρα που ενώνει τη Λεωφόρο Στασίνου με το Δημαρχείο Λευκωσίας θα κλείσει σήμερα στις 8 μ.μ. και θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Η πρόσβαση πεζών προς την παλιά πόλη θα μπορεί να γίνεται δυτικά μέσω της Πλατείας Σολωμού και ανατολικά μέσω της γέφυρας Δώρου Λοΐζου (ΟΧΙ).

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση με τα οχήματα προς την παλιά πόλη θα πραγματοποιείται τόσο από την οδό Τρικούπη, όσο και από την οδό Βασιλέως Βουλγαροκτόνου, όπως γίνεται και τώρα.

Σε όλες τις συμβολές και οδούς που επηρεάζονται και σε άλλα σημεία της πόλης θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων, τροχονόμοι του Δήμου Λευκωσίας και εκπρόσωποι της Τροχαίας Λευκωσίας, οι οποίοι θα ενημερώνουν και θα καθοδηγούν τους πολίτες.

Για λόγους ασφαλείας οι χώροι περιμετρικά της Πλατείας δεν θα είναι προσβάσιμοι στο κοινό, ενώ όσοι πολίτες επιθυμούν να δουν τις εργασίες σκυροδέτησης, θα μπορούν να το κάνουν από την καφετέρια του κολεγίου CDA. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 9 π.μ.

Ο Δήμος Λευκωσίας, καταληκτικά, απολογείται για την όποια ταλαιπωρία προκληθεί στους πολίτες και ζητά την κατανόησή τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ