2015-12-07 13:20:12
Φωτογραφία για Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ ΓΙΑ... ΣΟΝ ΤΖΕΪΜΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
Ο Σον Τζέιμς ανήκει και επισήμως στον Ολυμπιακό και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ καλωσορίζει τον 32χρονο Αμερικανό σέντερ μέσω του SDNA στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι ερυθρόλευκοι την Κυριακή (6/12) είχαν αρκετούς λόγους για να χαμογελούν, καθώς επικράτησαν της ΑΕΚ, πήραν την 100ή συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για την κανονική περίοδο της Α1 και ανακοίνωσαν και την απόκτηση του Σον Τζέιμς, ο οποίος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Ενωσης πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (79-71) της αναμέτρησης της 9ης αγωνιστικής της Α1, αλλά ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τόνισε πως... «δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Σε κάθε αγώνα δείχνουμε μεγάλη συγκέντρωση και προσπαθούμε να παίζουμε καλή αμυνα. Αυτό κάναμε και απέναντι στην ΑΕΚ. Ημασταν πολύ καλοί στην άμυνα στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο κυρίως. Με αυτόν τρόπο πήραμε μία σημαντική διαφορά. Θα έλεγε κανείς πως στο τέταρτο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως νικήσαμε το παιχνίδι».


Το ιατρικό δελτίο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι γεμάτο και αυτήν την περίοδο στα «πιτς» βρίσκονται ο Βασίλης Σπανούλης, ο Ματ Λοτζέσκι και φυσικά ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος θα χάσει όλη την σεζόν. Τα απανωτά «χτυπήματα», όμως, που δέχονται οι ερυθρόλευκοι δεν αποτελούν αφορμή, ώστε να παρεκκλίνουν στιγμή από τον στόχο τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από να φτάσουν στην κορυφή κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

«Υπάρχουν από την αρχή της σεζόν πολλοί τραυματισμοί, αλλά όσοι και να είμαστε στο γήπεδο παίζουμε δυνατά. Εχουμε ένα νικηφόρο σερί 13ών αγώνων. Τώρα οι Σπανούλης και Λοτζέσκι είναι τραυματίες, ενώ φυσικά λείπει και ο Γιανγκ. Πάντα, όμως, αγωνιζόμαστε σκληρά για να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Κοιτάμε πρώτα από όλα την άμυνα και πιστεύω πως στη συνέχεια θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και πιο σκληροί. Δίνουμε πάντα το 100% των δυνατοτήτων μας, αλλά ως ομάδα θα βελτιωθούμε κι άλλο», είπε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είδε κι αυτός την ατυχία να του χτυπάει την πόρτα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στα τέλη Νοεμβρίου χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό. Αυτά τα μικροπροβλήματα επηρεάζουν και την προσαρμογή του στη χώρα μας και στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως... «είναι η πρώτη μου χρονιά μακριά από την Σερβία. Δεν είναι τόσο εύκολο να προσαρμοστώ. Ολοι στην ομάδα, όμως, παίκτες, προπονητές και ειδικά ο Μίλαν Τόμιτς είναι δίπλα μου και με βοηθούν. Το γεγονός αυτό κάνει την προσαρμογή πιο εύκολη».

Δεν γινόταν, εφόσον η κουβέντα πήγε στους τραυματισμούς, να μην ρωτηθεί ο Νίκολα Μιλουτίνοφ για το νέο μέλος της... αεροπορίας της ομάδας του, τον Σον Τζέιμς, ο οποίος πήρε το... χρίσμα του αντί-Γιανγκ. «Είναι σπουδαίος παίκτης», απάντησε κατευθείαν ο «Νίκο», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «θα μας βοηθήσει πολύ και η ομάδα μας με εκείνον θα γίνει καλύτερη. Εχουμε παίξει αντίπαλοι, όταν ήταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν από δύο χρόνια. Δεν ήταν εύκολος αντίπαλος, αλλά τώρα που είμαστε συμπαίκτες, είναι καλύτερα. Χαίρομαι που είναι στον Ολυμπιακό και είμαι σίγουρος πως θα φανεί πολύ χρήσιμος».

Ο Σον Τζέιμς από την Δευτέρα (7/12) θα μπει στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού και θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου και των συνεργατών του. Ο 32χρονος Αμερικανός σέντερ μάλιστα δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού στη Γαλλία και απέναντι στη Λιμόζ (10/12, 21:30) να φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα της νέας του ομάδας.

Τι έχει να πει, όμως, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ για την αναμέτρηση με την Λιμόζ, στην οποία αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει, θα «κλειδώσει» και την κατάκτηση της 1ης θέσης του Β' Ομίλου της Euroleague;

«Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος και ειδικά στην Euroleague. Το ανέφερα και πριν. Οπως συμβαίνει σε κάθε αγώνα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Θα είναι σημαντικό να πάρουμε την 1η θέση του Ομίλου μας, αλλά εμείς αυτό που θέλουμε είναι βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι», είπε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πριν αποχαιρετήσει και στρέψει την προσοχή του στην αναμέτρηση με την άλλοτε κακή δαιμόνισσα της ομάδας του την δεκαετία του 1990.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ