2015-12-08 03:53:04
Φωτογραφία για Υπαστυνόμος εκβίασε και έφαγε τσάμπα σουβλάκια
Υπαστυνόμος Β’ που υπηρετούσε στο κέντρο της Τροχαίας, έφυγε εν ώρα υπηρεσίας... και έκανε εκβιαστική «είσπραξη» σε μαγαζί στο Γαλάτσι, μαζί με αρχηγικό μέλος εκβιαστικής ομάδας, ενώ στη συνέχεια έφαγε «τσάμπα» σουβλάκια, σε κατάστημα που εκβίαζε η σπείρα στους Αμπελοκήπους. Σε κάποιες περιπτώσεις είτε συστηνόταν ως «κολλητός» του Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, είτε «υποδιοικητής» της ίδιας υπηρεσίας. Το 2006 είχε συλληφθεί για ληστεία, μαζί με ένα ακόμη άτομο, σε βάρος τραβεστί! Τον έστειλαν απλά να κοιτά τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στο ΘΕΠΕΚ της Τροχαίας. Μία ακόμη δραστηριότητά του ήταν οι «ψεύτικες» καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, για ηχορύπανση, πολεοδομικές παραβάσεις, σε βάρος καταστημάτων που θα γίνονταν μελλοντικός στόχος εκβιασμών. Ο ίδιος εμφανιζόταν αργότερα ως «σωτήρας», ο άνθρωπος «με τις άκρες» να τους βοηθήσει στην... επίλυση των προβλημάτων τους και την προστασία τους.


Αστυφύλακας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που παρουσιαζόταν από τα μέλη των εκβιαστικών ομάδων ως ο «φύλακας-άγγελος» τους, έδινε πληροφορίες για τις έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και για τα τηλέφωνα των κατηγορουμένων, που παρακολουθούσε ο αστυνομικός «κοριός». Το ίδιο έκανε άλλος αστυφύλακας που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Αυτές οι παροχές πληροφοριών από τον αστυνομικό «δούρειο ίππο» της διαφθοράς, διέκοψαν τουλάχιστον 4-5 φορές τις έρευνες των αρμόδιων αξιωματικών, καθώς οι κατηγορούμενοι πετούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και συνεννοούνταν μέσω viber, messenger, skype, facebook, what’s app, ενώ αποτέλεσαν αφορμή για να χαθούν σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία.

Ένας 27χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην ΕΥΠ, συνεννοείται με «φουσκωτό» για τον στοιχηματισμό σε στημένο ποδοσφαιρικό αγώνα της Football League, γνωρίζοντας ακόμη και το αποτέλεσμα από το ημίχρονο!

To παρα-αστυνομικό κύκλωμα, που είχε αγαστή συνεργασία με τιςτρεις εκβιαστικές ομάδες, στο οποίο συμμετέχουν και άλλοι αστυνομικοί, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία, αναμένεται να αποτελέσει ξεχωριστό πεδίο έρευνας του Ανακριτή, ενδεχομένως και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι έκνομες ενέργειες του 34χρονου υπαστυνόμου έχουν φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί, ενώ η εμπλοκή των υπόλοιπων ένστολων καταγράφεται στις συνομιλίες τους με αρχηγικά μέλη των εκβιαστικών ομάδων.

Η «ένστολη» είσπραξη

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2015, ο 34χρονος αστυνομικός επικοινώνησε με 35χρονο αρχηγικό μέλος μιας από τις εκβιαστικές ομάδες, και ενώ ήταν σε υπηρεσία στο κέντρο της Τροχαίας, του ζήτησε να συναντηθούν κοντά στη Γ.ΑΔ.Α. για να «πάνε στο Γαλάτσι μια βολτίτσα». Πράγματι το βράδυ εκείνης της μέρας τον παρέλαβε από την οδό Δημητσάνας. Πήγαν μαζί στο Γαλάτσι, όπου συναντήθηκαν με τον ιδιοκτήτη καταστήματος, ο οποίος έδωσε 150 ευρώ στον αστυνομικό. Μετά από λίγο έφυγαν και επέστρεψαν στους Αμπελόκηπους, όπου έκατσαν να φάνε… σουβλάκια, σε κατάστημα που εκβίαζε η σπείρα.

Όταν συνελήφθη, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, άρχισε να βρίζει και να απειλεί τους υπόλοιπους αστυνομικούς ότι, θα έκανε μηνύσεις σε όλους, λέγοντάς «θα δείτε τι θα πάθετε». Έπειτα άρχισε μόνος τους και εσκεμμένα να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, ενώ λίγο αργότερα έκλεισε τη μύτη του, άρχισε να φυσάει απότομα, με αποτέλεσμα να πρηστεί απότομα το πρόσωπό του. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο «φύλακας-άγγελος» και ο «από πάνω»

Οι άλλοι δύο αστυνομικοί 27 και 32 χρόνων, που στο παρελθόν υπηρετούσαν στη Δίωξη Εκβιαστών, παρείχαν ουσιώδεις

πληροφορίες σε «υπαρχηγό» της συμμορίας για την «προφύλαξή» τους. Τον πρώτο αστυνομικό, τον αποκαλούσαν συνθηματικά «φουσκωτό» και ο «από πάνω», εξαιτίας της αυξημένης σωματικής του διάπλασης.

Και οι δύο σύμφωνα με τη δικογραφία, ενημέρωναν τα μέλη της συμμορίας για τις έρευνες των αστυνομικών, για τα οχήματά κίνησής τους και τα τηλέφωνα που παρακολουθούνται. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στις 15 Οκτωβρίου 2015 όταν αστυνομικοί του Εκβιαστών παρακολουθούσαν δύο μέλη της συμμορίας. Μετά από μία εκβιαστική είσπραξη κατέληξαν στην Καισαριανή, όπου συναντήθηκαν με τον 27χρονο αστυνομικό. Λίγο αργότερα στην περιοχή του Χαλανδρίου εντόπισαν την σταθμευμένη μοτοσυκλέτα αστυνομικού που παρακολουθούσε τις κινήσεις τους. Ο 27χρονος αστυνομικός τους ενημέρωσε ότι η μοτοσυκλέτα ήταν του Εκβιαστών και γνώριζε και τον οδηγό της.

Όταν αναζητήθηκε ο 27χρονος για να συλληφθεί, βρισκόταν σε άδεια στην Μυτιλήνη, η διεύθυνση που είχε δώσει αντιστοιχούσε σε… καφετέρια, όπως και άλλες διευθύνσης κατοικίας, ενώ όταν επικοινώνησε μαζί του ο διοικητής του, ενημερώνοντάς τον πως πρέπει να επιστρέψει εκείνος τον ειρωνεύτηκε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ψάξε με και αν με βρεις γράψε μου».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ