2015-12-09 00:47:08
Φωτογραφία για Καλή τύχη στο... ξεαμπαλάρισμα! Δείτε τον τέλειο τρόπο που αποφάσισαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να δώσουν στους παραβάτες ένα μάθημα [photos]
Είναι γνωστό πως οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε για το τηρούμε κατά γράμμα τους... κώδικες οδικής κυκλοφορίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην χώρα μας είναι πως ο καθένας παρκάρει οπουδήποτε χωρίς να μπει στον κόπο να σκεφτεί αν σε κάποιον θα προκαλέσει πρόβλημα. Αυτό συνήθως γίνεται με τα άτομα που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι. Σπάνια μπορούν να ανέβουν και να κατέβουν από ένα πεζοδρόμιο καθώς σχεδόν πάντα θα είναι κάποιο παρκαρισμένο αμάξι.

Στη χώρα μας υπάρχουν πολλές ομάδες αστικού ακτιβισμού. Η πιο γνωστή στην Θεσσαλονίκη είναι οι Streetpanthers. Σκέφτηκαν λοιπόν πως αφού είναι και Χριστούγεννα πρέπει να δώσουν ένα καλό μάθημα-δώρο σε όλους τους ασυνείδητους οδηγούς, και τα κατάφεραν.

«Στόλισαν» έξι αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω σε διαβάσεις και μπάρες ΑΜΕΑ, κάτι που αποδείχτηκε εξαιρετικά εντυπωσιακό καθώς λειτούργησε σαν μαγνήτης για το βλέμμα των περαστικών.


Η ζελατίνα είναι ένα καινούργιο στοιχείο που σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν και σε συνδυασμό με τα αυτοκόλλητα-σύμβολα που απεικονίζουν γαϊδάρους δημιούργησε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για όσους το έκαναν αλλά και για όσους σκεφτούν κάποτε να το κάνουν.

Μέλος της ομάδας μίλησε για το σκεπτικό της δράσης στο parallaximag.gr και είπε χαρακτηριστικά: «Η πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο από την άποψη του βιασμού του δημόσιου χώρου. Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε. Τέρμα οι διαπιστώσεις και καιρός για δράση. Αυτό έκαναν χθες βράδυ οι Streetpanthers στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε μια εβδομάδα προετοιμασίας. Έγινε το σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα-προσκλητήριο. Πέσανε ιδέες για ένα μάθημα που θα έπρεπε να είναι διδακτικό, σατυρικό, αποτελεσματικό και αισθητικό. Αγοράστηκαν πολλά μέτρα διαφάνειας (wrap paper), γιρλάντες, κορδέλες, χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπαταρίας, 25 αγιοβασιλίτικα σκουφάκια, μαρκαδόρος που να γράφει σε πλαστικό. Αυτοκόλλητα με τον γάιδαρο υπήρχαν πάμπολλα. Για κάθε ενδεχόμενο παρατράγουδο είχαμε εξασφαλίσει και μια ομάδα δικηγόρων που μας συνόδευσαν και έτσι δόθηκε το ραντεβού στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Σάββατο βράδυ στις 21:30. Μαζευτήκαμε γύρω στους τριανταπέντε. Βάλαμε τους κανόνες επί τόπου. Παιδιά κτυπάμε γρήγορα μόνο όσους καταλαμβάνουν ράμπες, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων ή εμποδίζουν βάναυσα ροές πεζών στο πεζοδρόμιο. Η απόφαση για το πιο θάναι το πακεταρισμένο θύμα θα λαμβάνεται από κοινού και επί τόπου. Και έτσι ξεκινήσαμε και βρήκαμε έξι καραμπινάτα παράνομα σταυθμεμένα, τα τυλίξαμε 3-4 φορές με την διαφάνεια και μετά τα στολίσαμε. Είχαμε παντού την επιδοκιμασία των παρόντων περαστικών καθώς και ένα αίσθημα χαράς και ευφορίας μεταξύ μας. Μας ακολούθησε σε όλη την διαδρομή μια κυρία με τον συνοδό της πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρατράγουδο δεν ακούστηκε κανένα. Οι περισσότεροι ζητούσαν να το επαναλάβουμε σύντομα. Καλά Χριστούγεννα».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ