2015-12-09 03:26:06
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Συνάντηση με Πρόεδρο και μέλη Δ.Σ. του ΟΑΣΑ για το πρόβλημα των μετακινήσεων
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Πραγματοποιήθηκε χθες 07-12-2015 συνάντηση των... Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, στην οποία η ΠΕΑΛΣ εκπροσωπήθηκε από τον Γ΄ Αντιπρόεδρο κ. Ξυπνητό Φραγκίσκο, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ προκειμένου εξευρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με τις «ελεύθερες» μετακινήσεις των στελεχών των Σωμάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ζητήθηκαν εξηγήσεις αναφορικά με τον επικείμενο περιορισμό των ελεύθερων μετακινήσεων από 01/01/2016 και εντεύθεν. Από την πλευρά του ΟΑΣΑ υποστηρίχθηκε ότι το άρθρο 18 του ν. 4337/15 δεσμευτικά υποχρεώνει τον Οργανισμό να μην επιτρέπει από 1η Ιανουαρίου 2016 και στο εξής καμία μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν προηγουμένως δεν έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση και δεν έχει καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό για τις μετακινήσεις, από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επιπρόσθετα ενημερωθήκαμε ότι έχουν ήδη συνταχθεί οι προβλεπόμενες συμβάσεις από τον ΟΑΣΑ, που δεν διαφέρουν από τις προγενέστερες και βρίσκονται εν αναμονή υπογραφής αυτών από τους πολιτικούς προϊσταμένους των υπουργείων όπου υπηρετούν οι ένστολοι.


Εν κατακλείδι δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μόλις υπογραφούν οι συμβάσεις, αυστηρά εντός του τρέχοντος έτους, θα δοθούν και οι κάρτες ελεύθερης επιβίβασης στα στελέχη του λιμενικού σώματος και γενικά σε όλους τους ένστολους.

Προς τούτο καλούμε για άλλη μια φορά τον Υπουργό για την έγκαιρη από πλευράς του παρέμβαση υπογραφής σχετικής σύμβασης και άμεσης καταβολής του αντιτίμου ή σε διαφορετική περίπτωση και έως ότου συμβεί αυτό, την παράταση της μετακίνησης των στελεχών με το ισχύον καθεστώς.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ