2015-12-10 13:39:11
Φωτογραφία για Τι λες τώρα! Ποιο είναι το ποσοστό των Ρεπουμπλικάνων που συμφωνούν με τις δηλώσεις του Τραμπ;
Το ποσοστό μετατρέπεται σε ένα εξίσου σημαντικό 37% αναφορικά με όλο τον πληθυσμό των ΗΠΑ

Κι όμως! To 65% των Ρεπουμπλικάνων συμφωνεί με τις ρατσιστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τους μουσουλμάνους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου "Bloomberg".

Παρά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος ζήτησε την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, τα στελέχη του κόμματός του είναι με το μέρος του. Αλλά και το 37% των Αμερικανών πολιτών (Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών) συντάσσονται με τις απόψεις του, όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση.

Όπως αναφέρει το CNN, η συνταγή της επιτυχίας του θα πρέπει να αναζητηθεί στο φόβο και την ανασφάλεια των Αμερικανών. Ο Tραμπ εκμεταλλεύεται τον παλμό της αμερικανικής κοινής γνώμης καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών φοβούνται ότι η χώρα τους θα δεχτεί τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστές τρομοκράτες.


Από την πλευρά του, το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων επιμένει στις απόψεις του, παρά την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε. Ο ίδιος έσπευσε μάλιστα να ισχυριστεί πως η απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ είναι προς το συμφέρον της ισλαμικής κοινότητας.

Στο μεταξύ, το διαδίκτυο κατακλύστηκε από σαρκαστικά σχόλια για τις δηλώσεις του Τραμπ: «H Βρετανία έχει τόσο πολύ ριζοσπαστικοποιηθεί... Η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας φόρεσε "χιτζάμπ" και το συγκρότημα Duran Duran έγινε Koran Koran»...
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ