2015-12-10 15:58:05
Φωτογραφία για Επιστροφή χιλιάδων προσφύγων περιμένει η Πάτρα - Παλιές καλές εποχές φοβούνται οι κάτοικοι
Τo φάντασμα της επιστροφής χιλιάδων μεταναστών πλανάται ξανά πάνω από την Αχαϊκή πρωτεύουσα Ο φόβος πως η Πάτρα θα ζήσει ξανά παλιές καλές εποχές είναι πλέον ορατός, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, στην Ειδομένη.

Η γείτονα χώρα υψώνει τείχος φύλαξης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν την είσοδο στους μετανάστες.

Τα παραπάνω έχουν συνέπεια οι μετανάστες που τον τελευταίο καιρό είχαν…αφήσει την Πάτρα, επιλέγοντας ως πύλη εξόδου τον Βορρά και συγκεκριμένα τα Σκόπια, να αναζητούν πλέον άλλη πόρτα εξόδου, από τα Δυτικά. Αυτή η πύλη φυσικά είναι τα δύο λιμάνια της Δυτικής Ελλάδος, η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα.

Τι λέει το Λιμεναρχείο

«Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα φρούρησης του Λιμανιού, ενώ σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες αρχές θα ανταπεξέλθουμε στο φαινόμενο εάν δημιουργηθεί», δήλωσε στο Patrastimes.grο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Τρύφωνας Κοροντζής.


Η Δημοτική Αρχή

«Μας ανησυχούν οι εξελίξεις. Είχαμε ζητήσει και νωρίτερα ως Δημοτική Αρχή τη λήψη μέτρων. Πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί της συνθήκης του Σένγκεν για να ανασάνουν και οι Έλληνες και οι πρόσφυγες», δήλωσε επίσης στο PatrasTimes.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Α. Αντωνόπουλος.

«Δεν μας έχουν ενημερώσει για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Θα τρέχουμε μετά τα γεγονότα.

Υπάρχουν χώροι που μπορεί να φτιάξει κάποιος μια εγκατάσταση για πρόσφυγες, αλλά δε ήρθε κανένας να συνεννοηθεί με τη Δημοτική Αρχή», προσέθεσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα, ο Νομός Αχαΐας συγκαταλέγεται ανέμεσα στις περιοχές όπου δεν μπορούν να διακινούνται οικονομικοί μετανάστες, λόγω του ότι η Πάτρα συγκαταλέγεται στις πύλες εξόδου της χώρας, όπως και η Ηγουμενίτσα.

Γι' αυτό το λόγο αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούν ότι στην μετακίνησή τους δεν αποκλείεται να συνδράμουν κυκλώματα που θα τους διευκολύνουν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ