2015-12-11 16:12:24
Φωτογραφία για Καταπέλτης η εισαγγελέας για την ανθωποκτονία του 39χρονου στο Άστρος
Συνεχίστηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Δικαστικό μέγαρο Τρίπολης η διακοπείσα δίκη του 75χρονου πατέρα... και της 67χρονη μητέρας οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία και συνέργεια στη δολοφονία αντίστοιχα του γιου τους στο Άστρος Κυνουρίας στις 15 Αυγούστου 2014.

Για το ιστορικό της υπόθεσης να αναφέρουμε ότι ο 75χρονος πυροβόλησε τον 39χρονο γιο του τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια, όπως υποστήριξε ο ίδιος κατά την απολογία του, μετέφερε το θύμα μόνος του με το αυτοκίνητο του θύματος σε ερημικό σημείο του ποταμού, όπου και το όχημα ανεφλέγη, σύμφωνα με τον ίδιο. Δείτε ΕΔΩ την απολογία του 75χρονου.

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου απολογήθηκε η δεύτερη κατηγορουμένη, η μητέρα του θύματος. Κατά την απολογία της υποστήριξε ότι είναι δυστυχισμένη με την απώλεια του γιου της Γιάννη. Η μητέρα αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και δέχθηκε ερωτήσεις από τους δικαστές και την εισαγγελέα.


Υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την πρόθεση του άντρα της να υποδεχθεί με όπλο τον γιο τους στο σπίτι και, όπως επίσης ανέφερε, δεν περίμενε να φτάσει στο σημείο να δολοφονήσει ο ίδιος της ο σύζυγός της το παιδί τους. Αρνήθηκε κάθε κατηγορία συνέργειας στην ανθρωποκτονία αναφέροντας συνεχώς ότι, όταν πληροφορήθηκε ότι ο άντρας της ομολόγησε ότι σκότωσε ότι παιδί τους, χτυπιόταν και τράβαγε τα μαλλιά της.

Τέλος, ορκίστηκε στα ιερά και στα ίσια ότι λέει την αλήθεια και ότι είναι αθώα και ότι δεν έλαβε μέρας στη ανθρωποκτονία, φωνάζοντας αρνούμενη κάθε κατηγορία:

Όχι, όχι, όχι

Έπειτα η εισαγγελέας, προερχόμενη από την Κόρινθο, αγόρευσε κατηγορώντας και τη μητέρα η οποία, όπως υποστήριξε, έλαβε μέρος στην ανθρωποκτονία.Συγκεκριμένα η εισαγγελέας στην αρχή της αγόρευσής της ανέφερε ότι το θύμα πέθανε με βίαιο θάνατο, στηριζομένη στο πόρισμα του ιατροδικαστή ότι ο 39χρονος ήταν ακόμα ζωντανός όταν κάηκε μέσα στο αυτοκίνητο που ο πατέρας του έβαλε φωτιά. Στάθηκε για αρκετή ώρα στο γεγονός ότι το θύμα είχε τις αισθήσεις του όταν καιγόταν, κατατάσσοντας τον θάνατό του στους βίαιους θανάτους, λέγοντας ότι ο 39χρονος αντιλαμβανόταν όλα όσα του συνέβαιναν.

Στη συνέχεια, και αναφερόμενη στο ιστορικό της υπόθεσης, μίλησε για τον χώρο όπου έγινε το έγκλημα αναφέροντας «ο χώρος που έγινε το έγκλημα είχε αίματα από την ακατάσχετη αιμορραγία του θύματος μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε, τα οποία επιμελημένα κάποιος είχε καθαρίσει».

Ήταν ένα καλά μελετημένο και σχεδιασμένο έγκλημα, εκτελεσμένο με ακρίβεια.

Όπως υποστήριξε, και ύστερα από τις απολογίες των κατηγορουμένων, όταν το θύμα έφτασε στο πατρικό του σπίτι ήταν όλα κανονισμένα με τους δυο γονείς του να βρίσκονται στο σπίτι. Αυτά είπε, στηριζόμενη πιθανώς στις αντιφάσεις στις οποίες έπεσαν οι δύο κατηγορούμενοι .

Σημειωτέον ότι μητέρα κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της εισαγγελέως και μετά τα παραπάνω, έκανε το σταυρό της.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η μητέρα του θύματος παρέμεινε στο σπίτι και στήριξε τον σύζυγό της συνειδητά. Επίσης η εισαγγελέας τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν καμία μεταμέλεια καλώντας το δικαστήριο να λάβει υπόψη του και τη συμμετοχή και συναυτουργία του κ. Λάμπρου Μπάρλα (71χρονος θείος του θύματος, αδερφός του πατέρα).

Τέλος, είπε κλείνοντας την απολογία της ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι ένοχοι και κάλεσε το δικαστήριο να μην δώσει ελαφρυντικά, ζητώντας να απορριφτούν όσα είχαν ακουστεί.

Μετά από αυτή την αγόρευση - καταπέλτη κατά τον κατηγορουμένων, ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, ο Αλέξης Κούγιας, και ενώ ήταν η σειρά του να αγορεύσει, ζήτησε τη δεύτερη διακοπή της δίκης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους γιατί όπως τόνισε ήθελε δύο ώρες προκειμένου να αγορεύσει και ο χρόνος δεν του επαρκούσε καθώς έπρεπε στις 16:00 να βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Ύστερα από αρκετή ώρα και την εκδηλωθείσα δυσαρέσκεια του δικαστηρίου, η δίκη διακοπή για της 28 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30.

Με τον κ. Κούγια να αποχωρεί σειρά έλαβε ο δεύτερος δικηγόρος υπεράσπισης των γονέων κ. Μίγας, ο οποίος και κάλεσε το δικαστήριο να αποφασίσει με βάση το συναίσθημα. Συγκεκριμένα μίλησε για τον πρότερο βίο των κατηγορουμένων οι οποίοι μεγάλωσαν τον γιο του με τις όποιες δυσκολίες. Μίλησε για χρήματα που είχε ο πατέρας στον κοινό λογαριασμό με τον γιο του αλλά και για όλα όσα του προσέφεραν στην ζωή.

Τη μητέρα την χαρακτήρισε ηρωίδα σιωπηλή και συντετριμμένη εξαιτίας της απώλειας του γιου της, ο οποίος την χτυπούσε και την έδερνε. Επίσης, ανέφερε για ακόμα μία φορά την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο γιος τους και στη βιντεοσκόπηση του ξυλοδαρμού των γονέων του, συνεχίζοντας επάνω στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που στηρίζεται επάνω στην ψυχική ασθένεια του θύματος.

Τέλος, ο κ. Μίγας ανέφερε στο δικαστήριο ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δεν δείχνουν τη μητέρα ως συνεργό, και είπε πως δεν αποδεικνύεται ότι αυτή συμμετείχε στην ανθρωποκτονία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ