2015-12-12 07:22:08
Φωτογραφία για “Βαρύτερο” για 33ο διαδοχικό μήνα το καλάθι της νοικοκυράς
Σε φάση αποπληθωρισμού παραμένει η οικονομία για 33ο διαδοχικό μήνα, καθώς ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε μείωση 0,7% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, με τον αποπληθωρισμό, ωστόσο, να επιβραδύνεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες.

Παρά τη μείωση του γενικού επιπέδου των τιμών, στις επιμέρους κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών καταγράφονται σημαντικές ανατιμήσεις στο λεγόμενο «καλάθι» της νοικοκυράς, αφού οι τιμές σημείωσαν άνοδο σημαντική σε βασικά είδη διατροφής.

Διατροφή

Γενικά ο κλάδος της διατροφής παρουσίασε άνοδο 3,2% στις τιμές, κατά 2% αυξήθηκαν οι τιμές σε ξενοδοχεία - καφέ - εστιατόρια, άνοδος 1,5% σημειώθηκε στην κατηγορία αλκοολούχων ποτών εξαιτίας κυρίως της αύξησης των τιμών στα τσιγάρα, ενώ κατά 1,4% αυξήθηκαν οι τιμές στον κλάδο της υγείας.

Την ίδια ώρα, ο κλάδος ένδυσης - υπόδησης παρουσίασε μείωση των τιμών κατά 2,7%, ο κλάδος της στέγασης σημείωσε μείωση 4,5% αντανακλώντας την υποχώρηση των τιμών στα ενοίκια, τα κοινόχρηστα, το πετρέλαιο θέρμανσης (19,9%) και τα κοινόχρηστα, ενώ κατά 4,5% μειώθηκαν οι τιμές στον κλάδο των μεταφορών, με τις τιμές στη βενζίνη να μειώνονται 10,8% και στο φυσικό αέριο κατά 17,4%. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ