2015-12-12 14:10:05
Φωτογραφία για Εκδήλωση και εγκαίνια έκθεσης στο Μουσείο Επιστημών στην Πάτρα
Με την εκδήλωση «Το Φως και το Χρώμα στις Επιστήμες και στις Τέχνες» εγκαινιάζεται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου (ώρα 18.30), η ομώνυμη έκθεση που ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 11 Φεβρουρίου 2016.

Η εκδήλωση όπως και η έκθεση συνδιοργανώνονται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης–ΕΚΦΕ Αχαϊας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας. Οργανώνονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Έτους Φωτός 2015 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς 2015, με θέμα το φως.

Μετά τους χαιρετισμούς, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τις  εκλαϊκευμένες ομιλίες σχετικές με το φως: «Φως και Ύλη: Μια Τεχνολογία για τον άνθρωπο» από τον καθηγητή  του Τμήματος Επιστήμης Υλικών ΠΠ Νίκο Βάϊνο και «Η Ανατομία ενός Φωτονίου» από τον Λέκτορα του Τμήματος  Φυσικής  ΠΠ  Χαράλαμπο Αναστόπουλο.


Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με θέμα το φως και το χρώμα στην τέχνη. Θα παρουσιαστούν «Φως και Χρώμα, από τον Γκρέκο  στον  Emil Nolde» από την Επίκουρη Καθηγήτρια Διδακτικής της Τέχνης στο  Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Π Π Ξένια Αραπάκη  και την Εικαστικό-Εκπαιδευτικό-Κοινωνιολόγο Άννα Πήττα, καθώς και  «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ- Προσδιορίζοντας  τις αξίες  των αντιθέσεων του φωτός μέσα από την τέχνη» από την Εικαστικό -Εκπαιδευτικό Β/βάθμιας Εκπαίδευσης-Πρόεδρο της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας  Χρυσάνθη Βανταράκη και τον Εικαστικό-Εκπαιδευτικό Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αριστομένη Χατζήπαπα.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Αραπάκη Ξένια, Βανταράκη Χρυσάνθη, Βλαχάκη Χριστιάνα, Βάος Αντώνης, Βερικίου Έφη, Διαμάντης Ορέστης, Ζαβέρδα Ελένη, Θεμιστοκλέους  ‘Αγγελος, Θεμιστοκλέους Ελωίζος, Κασπίρης Ανδρέας, Κορδέλας Χαράλαμπος, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Μπονάτσου Τίτα, Παντελής  Διονύσης, Παππάς Χρήστος, Πήττα ‘Αννα, Στεφανίδη Χρύσα, Φίλιου Ιωάννα, Χατζήπαπας Αριστομένης, Χάχαλη-Κατσιγιάννη Ευθαλία.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δρώμενο Πολύμορφης Τέχνης σε συνεργασία Μουσικών, Χορευτών και Εικαστικών: Κρουστά, Φορλίδας Νίκος, Χορεύουν Βλαχάκη Χριστίνα, Ναταλί Αργυροπούλου (Natalie Argo),  Ειρήνη Καπογιαννοπούλου. Κίνηση εμπνευσμένη από τους πέντε ρυθμούς με τη Βοήθεια της Πάττυ Πετροπούλου. Εικαστικοί  Χρυσάνθη Βανταράκη, Αριστομένη Χατζήπαπα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ