2015-12-13 20:34:05
Φωτογραφία για «Για τη μνήμη της εξαίρετης Πολιτικής φυσιογνωμίας του Τάσσου Παπαδόπουλου»
Στις 12 Δεκεμβρίου 2008 ο Ελληνισμός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα πολιτικό Άνδρα της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο Ο Ευστάθιος (Τάσσος) Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Άγιο Αντώνιο Λευκωσίας στις 7 Ιανουαρίου 1934. Σπούδασε νομικά στο Λονδίνο και ασχολήθηκε με την πολιτική από πολύ νεαρή ηλικία.

Υπηρέτησε για δώδεκα χρόνια από το 1959 - 1970 ως Υπουργός της Δημοκρατίας, διαδοχικά ως Υπουργός Εσωτερικών, Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε πολλά διεθνή συνέδρια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Αντιπροσώπευσε επίσης την Ελληνοκυπριακή κοινότητα σε πολλές προσφυγές της Κύπρου στον ΟΗΕ και στο συμβούλιο της Ευρώπης. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων και μέλος των Επιτροπών Επιλογής, Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Υπήρξε από τους ελαχίστους της Κυπριακής αντιπροσωπείας που μετέβη στο Λονδίνο για την επίλυση του Κυπριακού το 1959, ο οποίος διεφώνησε με τις συνθήκες Ζυρίχης – Λονδίνου.


Στις 16/2/2003 εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ποσοστό 51,51% των ψήφων επί του συνόλου.

Επί προεδρίας Τ. Παπαδόπουλου στις 1 Μαϊου 2004 η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος τηας Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Δημήτριος Κ. Καμμένος δήλωσε σχετικά:

« Ο Τάσσος Παπαδόπουλος από τα νεανικά του χρόνια ανάλωσε και αφιέρωσε την ζωή του στον πολιτικό στίβο και ταυτίστηκε με την νεότερη ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού. Υπήρξε ένας διακεκριμένος δικηγόρος και μία λαμπρή Πολιτική φυσιογνωμία. Η εσωτερική ευγένεια, η καθαρότητα της σκέψης του, η ευθύτητα της γνώμης του και το υψηλότατο ήθος του είναι ανάμεσα στα κύρια στοιχεία που συνθέτουν την αυθεντική προσωπικότητα του εξαίρετου πολιτικού Άνδρα. Η διαφύλαξη της εθνικής αξιοπρέπειας και η διασφάλιση της ενότητας του Κυπριακού κράτους είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής πορείας που συνειδητά και υπέρμαχα υποστήριξε. Δίκαια πέρασε στο κατώφλι της Ιστορίας με θυσίες αγώνων, θυσιών και προάσπισης αρχών αλλά και με βεβαιότητα ότι ο αγώνας στον οποίον αφιέρωσε τη ζωή του θα συνεχισθεί.» 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ