2015-12-14 07:46:23
Φωτογραφία για Το συνεχίζουν οι Ρώσοι! Ματβιένκο: Αυτός που επιτέθηκε πρέπει να απολογηθεί...
Την ώρα που στο Αιγαίο κορυφωνόταν η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με αφορμή τις προειδοποιητικές βολές του A/T "Smetlivy" κατά τουρκικού κατασκοπευτικού πλοίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε άτυπη συνάντηση με την πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο σύμφωνα με τον ίδιον...

   Η συνάντηση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, με τη Ματβιένκο, που έχει διατελέσει και πρέσβειρα της Ρωσίας στην Ελλάδα, τη διετία 1997-1998 και θεωρείται στενή συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε στο Τουρκμενιστάν και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ., στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.   Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Μετβιένκο τόνισε πως δεν υπήρξε προκαθορισμένη συνάντηση, απλά πως ο Τσαβούσογλου την πλησίασε:   «Είχα ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και άλλες διεθνείς επαφές είχαν προγραμματιστεί. Δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με την Τουρκία, όμως ο Τούρκος ΥΠΕΞ με πλησίασε».   «Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση που έχει δημιουργηθεί.


Η Τουρκία έχει επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και αυτό είναι παράπτωμα, είπε η Ματβιένκο αφήνοντας να γίνει αντιληπτό ότι αυτό ευθύνεται για τη σκληρή στάση του Πούτιν στο θέμα. «Αυτός που επιτέθηκε πρέπει να πάρει και την ευθύνη» προσέθεσε η Ματβιένκο.   «Εύχομαι πως θα έρθει η στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση θα αξιολογήσει επιτυχώς το τι συνέβη και θα απολογηθεί στη Ρωσία για ό,τι έχει συμβεί» είπε η κ. Ματβιένκο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ